Expres

[ViDEO] BRAŞOV. „Vrem copii trataţi corect, nu după buget! Sistemul ucide!”

 

„Vrem copii trataţi corect, nu după buget! Sistemul ucide!” sunt lozincile scrise în grabă pe coli mari de hârtie, cu rol de placarde, de câteva mămici, puţine la număr ce-i drept, care s-au adunat în această după-amiază în centrul oraşului pentru a protesta împotriva sistemului sanitar.

Mobilizarea s-a făcut pe reţelele sociale, iar cei vizaţi de această dată au fost medicii, despre care unele mame au spus că le tratează copiii de multe ori cu superficialitate. La Braşov a fost obţinută o autorizaţie de la Primărie în zona Modarom, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Din păcate, multe braşovence au promis pe grupurile de socializare că se vor alătura iniţiativei, însă foarte puţine au avut curajul să se afişeze în public pentru a-şi striga nemulţumirile.

Pretextul acţiunii a fost dat de o tragedie de la Suceava, în urma decesului unui bebeluş de opt luni în timp ce era transportat spre Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi. Proteste similare au fost anunţate în Suceava, Bacău, Cluj-Napoca, dar şi la Ministerul Sănătăţii, în Capitală.

Protestăm împotriva sistemului sanitar, împotriva nepăsării, a tratării cu indiferenţă copiilor. Se moare pe capete, dar nimeni nu recunoaşte adevărata culpabilitate a cadrelor medicale. Dacă nu dai bani, nu eşti băgat în seamă. Nu trăim în alte ţări în care să dispunem de bani mulţi, trăim în România, cu salarii mizere toţi, de la omul de rând până la medic, deci ar trebui să fim trataţi cu sau fără bani, pentru că CAS ne ia destul din salariu pentru aceste servicii”, a spus una dintre cele care au ieşit să protesteze, braşoveanca Alina Cosma.

Micuţul Matias Uriciuc a murit marţi după-amiază, în timp ce era transferat de la Suceava cu un elicopter SMURD către Iaşi. Mama co­pilului a lansat acuzaţii dure privind transferul întârziat către Iaşi, copilul fiind plimbat de la un medic la altul.

foto: Camelia Vlad


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button