[ViDEO] BRAȘOV. Tură de schi, prin nămeți, pădure și noapte
SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein – Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor) îi invită pe temerari la SKV Uphill, unul dintre cele mai dificile concursuri de alergare montană şi schi de tură din ţară, care va avea loc sâmbătă. Startul evenimentului aflat la cea de-a doua ediţie se va da la bariera forestieră din Răcădău, la ora 16.00. Concurenţii vor naviga prin nămeţi, întuneric şi pădure, pe traseul „dungă albastră” peste Crucuri, prin Poiana Ruia, până la Cabana SKV Postăvarul. Traseul concursului va avea peste 10 kilometri şi va cuprinde locuri familiare pentru braşoveni şi iubitorii schiului de tură (video – ediţia I). Înscrierile se fac exclusiv la adresa de mail skv@gmail.com.
„Ne aşteptăm ca şi în acest an concursul să adune în număr mare pasionaţi de sport, natură şi munte care se vor întrece pentru a demonstra îndemânarea, rezistenţa şi aptitudinile fizice. Prin intermediul unei întregi serii de acţiuni deschise publicului organizate de SKV Braşov, asociaţia îşi propune să unească şi să dezvolte comunitatea iubitorilor de munte şi astfel să contribuie la restabilirea tradiţiei în domeniu”, a declarat Matei Buţă, director executiv al SKV Braşov.
Organizatorii au drept parteneri în acest an Serviciul Public de Salvamont Brașov, Jandarmeria Montană Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și Asistența SOS. Evenimentul este o competiție individuală de schi de tură și alergare, care constă în parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tură sau cu echipament de alergare montană în condiții de iarnă. Traseul pe care se va desfășura concursul este neamenajat și neprotejat, în zonă montană, în condiții de iarnă și de noapte, în zone care pot să prezinte pericol de lovire sau căderi de pietre sau zăpadă, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolată sau cădere în gol. Organizatorii, prin măsurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea și înlăturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur și parcurgerea acestuia înaintea cursei etc, vor încerca să minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse în totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului experienţă şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:
– experienţa generală despre munte;
– pregătire fizică și tehnică în ski de tură și ski alpinism;
– abilitatea de a parcurge în siguranță un traseu într-o zona alpină în condiții de iarnă;
– un bun simț al direcției în teren montan, chiar şi în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă. Această înseamnă ca fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă și informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranță.
– să cunoască regulile de comportament în caz de pericol în zona montană;
– să dea dovadă de fair play și să acționeze în consecință atunci când situația o cere.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.