Expres

[ViDEO] BRAȘOV. Schimbări în structura „la vârf” a DGASPC

 

În plenul ședinței extraordinare de vineri a Consiliului Județean, Comisia de Sănătate a propus mai multe amendamente la proiectul de hotărâre privind structura organizatorică a Direcției Generale de Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, pentru a o pune în acord cu legea care îi guvernează funcționarea. „Se desființează funcția de director general, se înființează funcția de director executiv, se desființează funcția de director general adjunct, se înființează funcția de director executiv adjunct, se desființează funcția de director general adjunct economic și se înființează cea de director executiv adjunct economic. Se desființează Serviciul de Relații cu Publicul, astfel că trei posturi de personal contractual vor fi mutate de la serviciul administrativ aprovizionare, se va înființa Biroul de Relații Publice format din 5 + 1  angajați contractuali. Funcția publică de execuție nu se mută de la Serviciul de Evaluare Complexă la Serviciul de Management de Caz Rezidențial”, a prezentat amenamentele în plenul CJ Andi Kadas, președintele Comisiei de Sănătate. „Pentru un management eficient în condițiile legii, mai multă responsabilitate «la vârf», mai multă transparență și interes total pentru copiii cu care soarta a fost nedreaptă”, a adăugat el.
Amendamentele au fost supuse la vot, în plenul Consiliului Județean. Cu 19 voturi pentru, au fost aprobate. „Este dreptul fiecărei comisii din cadrul Consiliului Județean, pentru asta funcționăm pe comisii pe legea administrației publice, de a face amendamente, după cum ați văzut aceste amendamente au fost supuse la vot și au fost aprobate de către colegii noștri din Consiliul Județean”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.  
Organigrama modificată va fi trimisă, potrivit procedurii, spre avizare Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Deși în ședința extraordinară de plen, Gheorghe Durnă, directorul DGASPC Brașov a fost invitat, de unul dintre consilierii județeni, să ia cuvântul, acesta nu a făcut nici un comentariu.

„La Persoane cu Handicap e dezastru”

Andi Kadas a explicat ulterior că HG 1434/2004 prevede că DGASPC este condus de un Colegiu Director, astfel că nu ar trebui să existe director general, ci director executiv, la fel și în cazul adjuncților. „În acest fel, va funcționa conform legii, iar directorul executiv va răspunde în solidar cu șefii de centre de plasament, cu șefii de tură, dacă se întâmplă ceva, nu ca acum, când poate să arunce pe umerii celor din subordine orice responsabilitate”, a declarat Kadas.
Președintele Comisiei de Sănătate mai spune că înființarea Biroului de Relații cu Publicul va reduce aglomerația de la Serviciul pentru Persoane cu Handicap. „Acum este o singură persoană, iar în zilele în care sunt programate comisiile de expertiză este dezastru, o aglomerație de nedescris. Dacă vor fi șase persoane va avea cine să dea informații, să-i îndrume pe beneficiari, să-i ajute cu dosarele. Direcția are bani, dar banii trebuie folosiți cu responsabilitate”, a punctat Kadas.

Și vicepreședintele CJ Adrian Gabor (video) consideră că este meritul celor din Comisia de Sănătate că au introdus amendamentele care să facă DGASPC să funcționeze așa cum este legal și cât mai eficient.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare