Expres

[ViDEO] BRAŞOV. Prefectul şi vicepreşedintele CJ au primit cea mai înaltă distincţie pentru mireni

  • IMG_2061_264928.JPG
  • IMG_2058_264925.JPG
  • img-2066_2.jpg
  • IMG_8071_264930.JPG
  • IMG_8084_264924.JPG
  • IMG_8058_264929.JPG
 

Sute de credincioși brașoveni au participat astăzi la slujba oficiată la Biserica Parohiei „Buna Vestire” (Biserica de la Parc, cum e cunoscută), care și-a sărbătorit hramul, în zi de mare sărbătoare creștină. Ei au venit chiar şi din cartiere îndepărtate sau din Săcele, de la primele ore ale dimineții, pentru a participa la slujba Liturghiei arhierești oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor impresionant de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul Braşovului, Dănuţ Gheorghe Benga. Alături de credincioși, la slujbă au participat și prefectul județului, Marian Rasaliu, vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Gabor, fostul senator PNL de Braşov Nicolae Vlad Popa. 

În cuvântul său de învăţătură (video 1), ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţiile marelui praznic al Bunei Vestiri, atrăgând atenţia că este tot un praznic împărătesc (precum cele închinate Mântuitorului Iisus Hristos), „o veste bună, cea mai bună, cea a venirii printre oameni a Celui fără de-nceput şi veşnic – Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Modul zămislirii a fost mai presus de fire, nu printr-un părinte omenesc, ci prin lucrarea Sfântului Duh: «Duhul Sfânt va veni peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri!». Astăzi, în preacuratul trup al Preasfintei Fecioare se începe lucrarea întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, Celui fără de trup. Astăzi, Fecioara Maria devine Maică adevărată lui Dumnezeu, Născătoare de Dumnezeu desăvârşit, dar şi om desăvârşit; şi rămânând Fecioară, precum mai înainte de naştere, la fel în perioada naşterii şi după naştere. Cu adevărat, mare este taina Întrupării Domnului şi pentru că ea îngemănează lucrarea mai presus de fire a Duhului Sfânt, cu lucrarea firii, căci, smerindu-Se pe Sine şi chip de rob luând, Mântuitorul a petrecut în preasfântul pântece al Maicii Sale cele nouă luni ale naşterii fireşti, asemenea fiecăruia dintre noi, arătându-ne, astfel, cât de importantă şi binecuvântată este această primă perioadă a vieţii omului.
Lecţie de smerenie ne oferă şi Maica Domnului, care, deşi nedumerită cum poate deveni ea, fecioară fiind, mamă, spune: «Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul Tău!». Deci şi-a arătat disponibilitatea pentru a se lucra în ea cele pe care le-a plănuit Dumnezeu pentru mântuirea lumii. Pe acest «Fie mie după cuvântul Tău!”» se întemeiază venirea în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Câţi dintre noi spunem aşa? Noi, mai curând, îi poruncim lui Dumnezeu, uitând că smerenia este virtutea prin care crestinul recunoaşte că toate darurile şi însuşirile sale bune le-a primit de la Dumnezeu şi de aceea nu se mândreşte cu ele. Dacă facem toate lucrurile bune, suntem credincioşi şi milostivi, dar ne mândrim cu acestea, ne considerăm mai presus de alţii pentru asta, am pierdut totul. Maica Domnului este cea mai apropiată mijlocitoare la Dumnezeu pentru noi, ne iubeşte şi ne ocroteşte, aşa cum au făcut şi fac maicile noastre, deci se cuvine să o cinstim şi să-i cerem ajutorul. 
Buna Vestire este pentru noi un prilej de mare bucurie şi sub semnul acestei bucurii nepieritoare, pe care nu ne-poate lua nimeni, care trebuie să ne stăruie în suflet şi în necazuri, trebuie să ne trăim viaţa şi să le dăm şi altora din această bucurie, s-o înmulţim ca nişte creştini ce suntem. «Bucură-te!», îi spune Arhanghelul Gavriil care îi aduce Fecioarei Maria vestea cea bună, «Bucuraţi-vă!”», le spune Mântuitorul după Înviere femeilor mironosiţe şi apoi apostolilor. Să trăim această bucurie zi de zi!”, a spus, printre altele, ierarhul. 

La finalul slujbei, ÎPS Laurenţiu le-a acordat prefectului Marian Rasaliu (video 3) şi vicepreşedintelui Adrian Gabor (foto 7) „Crucea şaguniană”, cea mai mare distincţie a Mitropoliei Ardealului pentru mireni, în semn de preţuire şi de apreciere faţă de activitatea lor şi apropierea de Biserică. 

A coborât apoi la demisolul bisericii, unde a sfinţit o sală amenajată din iniţiativa celor doi preoţi parohi, Marius Albu şi George Dacian Zuba, ce va fi folosită pentru activităţi sociale şi educative. 

La plecare, mitropolitul a stat îndelung de vorbă, în curtea bisericii, cu mai mulţi enoriaşi braşoveni, care l-au întâmpinat cu căldură.

Peste 700 de pacheţele cu „milostenie” le-au fost împărţite celor prezenţi la hram. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button