Expres

[ViDEO] BRAŞOV. „La mulţi ani românilor! La mulţi ani tuturor europenilor!”

  • 9 Mai1_235604.jpg
  • 9 Mai_235605.png
  • 9 Mai2_235606.jpg
 

9 Mai, zi de triplă sărbătoare pentru români – Ziua Independenţei de Stat a României (9 Mai 1877), Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în Cel De-al Doilea Război Mondial (9 Mai 1945) şi Ziua Uniunii Europene (9 Mai 1950) -, a fost marcată de oficialităţile braşovene, la Cimitirul Şprenghi. După intonarea Imnului de Stat al României şi oficierea slujbei religioase, reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene, ai diverselor asociaţii şi instituţii au depus coroane şi jerbe de flori. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

La ceremonialul militar şi religios au fost prezenţi şi câţiva elevi, care nu au prea înţeles ce anume se sărbătorea.

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu (video), şi-a manifestat sentimentul de sărbătoare, în ciuda vremii mohorâte: „Este o zi foarte frumoasă. O zi deosebit de importantă: 9 Mai 1877, 140 de ani de la Independenţa României, sfârşitul Celui De-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei. Trei evenimente extrem de importante în istoria Europei şi în istoria noastră. La mulţi ani românilor, la mulţi ani tuturor europenilor!”.

„Păcat că vremea de afară nu ne-a ajutat la acest eveniment, astfel încât să fie mai mulţi braşoveni prezenţi, ţinând cont că este o sărbătoare importantă pentru noi, ca români, şi pentru noi, ca cetăţeni europeni”, a declarat Costel Mihai, viceprimar al Braşovului.

Citiţi şi:

BRAŞOV. De 9 Mai, Ziua Independenţei, rugăciuni pentru români şi România

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button