Expres

[ViDEO] BRAȘOV. Cu ce se ocupă acum Serviciul Judeţean pentru Protecţia Plantelor

  • 2_145.jpg
  • 3_79.jpg
  • 4_72.jpg
 

Todorică Şerban (foro 1, stânga), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Nicolae Blaga, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Drumuri Judeţene şi Servicii Publice, au verificat vineri dimineaţă stadiul lucrărilor pe care o echipă de la Serviciul Judeţean pentru Protecţia Plantelor le efectuează pe Drumul Judeţean 103 A Braşov – Cărpiniş – Tărlungeni – Zizin. Se lucrează la cosirea vegetaţiei, curăţarea şanţurilor, tăierea arbuştilor şi toaletarea copacilor, acolo unde acest lucru este necesar. Muncitorii execută lucrările pe ambele părţi ale drumului, pe o lăţime de şase metri de la acostament.

Pe parcursul lunii martie, echipa de muncitori va avea de curăţat nu doar Drumul Judeţean 103 A, ci şi DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Budila – Teliu – Mărcuş şi DJ 112 D Cărpiniş – Prejmer, însă în acest an administraţia judeţeană va iniţia lucrări similare şi pe alte drumuri din zona metropolitană a municipiului Braşov, însumând aproximativ 200 de kilometri. 

Vicepreşedintele CJ Todorică Şerban este cel care a propus implicarea angajaţilor de Serviciul Judeţean pentru Protecţia Plantelor Braşov în această activitate. Cum sunt efectuate de o instituţie aflată în subordinea CJ Braşov, lucrările de curățare a drumurirlor județeme nu afectează cu nimic bugetul judeţean.

Dorim să curăţăm permanent marginile drumurilor pe care le avem în administrare şi să tăiem vegetaţia care abundă, astfel încât să putem pregăti acţiunea de plantare a copacilor de-a lungul acestora şi de amenajare a infrastructurii pentru viitoare piste de ciclism. Avem o reţea de aproximativ 650 de kilometri de drumuri judeţene şi ne propunem să plantăm cel puţin un arbore pentru fiecare cetăţean al judeţului Braşov. Cel mai important lucru este că partea de curăţenie nu va fi făcută doar o dată sau de două ori pe an, ci ori de câte ori va fi necesar”, a explicat vicepreşedintele CJ Todorică Şerban.  

 Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button