Expres

[ViDEO] BRAȘOV. Conducerea Consiliului Județean are nemulțumiri legate de prestația directorului DGASPC

 

În câteva zile este aşteptat avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) privind noua organigramă şi statul de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. În cazul în care acesta este favorabil, funcţiile de director general şi director general adjunct se transformă în funcţii de directori executivi, cu mai multe atribuţii şi mai multă răspundere.

După mai multe şedinţe în care a fost amânată aprobarea organigramei DGASPC Braşov, în ultima şedinţă de plen, aleşii judeţeni au adoptat hotărârea, însă cu unele amendamente. În şedinţa de plen din 24 februarie, Comisia de Sănătate din Consiliul Judeţean, condusă de Andrei Kadas, propusese mai multe amendamente, cea mai importantă modificare fiind transformarea funcţiiior de director general şi directori generali adjuncţi în director executivi, dar atunci acestea nu au fost votate, motivul prezentat de secretarul judeţului, Mariana Dumbrăveanu, fiind că noua organigramă și noul stat de funcții trebuie aprobate de ANFP.
La ultima şedinţă de plen, proiectul de hotărâre a apărut din nou, în forma cu „director general”, iar Comisia de Sănătate a solicitat ca actul normativ să fie aprobat, dar cu amendamentele depuse în 24 februarie. Dintre cei 32 de consilieri judeţeni care au votat, 21 au aprobat hotărârea, 10 au votat împotrivă, iar unul s-a abţinut. La propunerea secretarului judeţului, Mariana Dumbrăveanu, în textul final al hotărârii se va insera un articol în care se va menţiona că organigrama va intra în vigoare în momentul în care va fi avizată de ANFP, documentaţia în acest sens fiind trimisă la Bucureşti.

Răspundere în solidar

Amendamentele prezentate încă de la şedinţa anterioară a plenului, de către Andrei Kadas, şi aprobate o dată cu proiectul de modificare a statutului de funcţii, a organigramei şi a regulamentului de organizare a DGASPC, prevede că „se desfiinţează funcţia de director general şi se înfiinţează funcţia de director executiv, se desfiinţează funcţia de director general adjunct şi se înfiinţează funcţia de director executiv adjunct şi se desfiinţează funcţia de director general adjunct economic şi se înfiinţează funcţia de director executiv economic”.
Amendamentul Comisiei de Sănătate propune, de asemenea, completarea, în cadrul Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF), a listei de atribuţii a directorului executiv, dar şi instituirea răspunderii în solidar a directorului executiv adjunct, cu şefii de centre şi şefii de servicii din subordine.
Practic, cu organigrama în forma propusă de Comisia de Sănătate, postul de director general al DGASPC, deţinut în prezent de Gheorghe Durnă, se va desfiinţa, iar pentru ocuparea funcţiei de director executiv va trebui organizat un nou concurs. „Amendamentele Comisiei de Sănătate reprezintă nişte propuneri, este meritul lor, contribuţia lor, iar noua organigramă a DGASPC va fi transmisă către ANFP spre avizare. Dacă va fi aprobată, vom prezenta paşii următori. Noi, în ceea ce ne privește ca Executiv, suntem permanent preocupați de-a crea condiții cât mai bune în aceste centre de plasament. Orice sprijin este binevenit și vom face în așa fel încât să îmbunătățim toate aceste condiții din centre”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea (video).

Calificativ „satisfăcător”

Pe de altă parte, există multe motive de nemulţumire la nivelul conducerii CJ în ceea ce priveşte managementul exercitat de către Gheorghe Durnă. De altfel, la evaluarea anuală a activităţii directorului DGASPC, acesta a primit nota 3,83 din 5. „A primit, cu greu, calificativul «satisfăcător». Asta înseamnă că nu poate promova pentru un timp. Şi se plânge şi mă tot întreabă dacă am ceva personal cu el. Nici vorbă de aşa ceva! Dar are 1.000 de angajaţi, instituţia este finanţată corespunzător şi ar trebui să zbârnâie! Or, în loc de asta, sunt foarte multe probleme şi dumnealui nu se implică în rezolvarea lor. Noi, consilierii judeţeni din Colegiul Director al DGASPC, ne tot chinuim să facem lucrurile să meargă. Îl tot presăm să facă ceea ce trebuie şi nu face. Şi au fost tot felul de cazuri grave în instituţiile din subordinea Direcţiei, caz de pedofilie, abuz sexual, mai recent, la Victoria, ne-am dus noi, ca să ne asigurăm că acei copii ajung la adăpost, că se iau măsuri de ocrotire, iar domnul director Durnă nimic. Acum noi ne batem capul să facem asigurări pentru clădirile din subordinea Direcţiei, centre de plasament şi ce mai sunt, că a ieşit la iveală că nu au, după incendiul acela de la Brădet. Şi are salariul dublu decât al meu!”, a afirmat Adrian Gabor, vicepreşedinte al CJ Braşov.

Citiți și:

BRAȘOV. Schimbări în structura „la vârf” a DGASPC

BRAŞOV. Un denunţ penal cu privire la presupuse abuzuri comise în centrele de plasament din judeţ a ajuns pe masa anchetatorilor

BRAȘOV. Abuzurile sexuale din Centrul de plasament Azur Victoria au intrat în atenția Avocatului Poporului

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare