[ViDEO] BRAŞOV. Bonurile de ordine electronice scurtează cozile la Paşapoarte şi Înmatriculări Auto
Braşovenii care au mai fost aici şi în alţi ani spun că acum este mult mai bine. „Este mai uşor. Ştii că ai luat bonul, ştii numărul de ordine. Nu vine altă persoană să se bage în faţă. Am mai fost şi altădată, dar nu ştii care persoană a fost în faţă, altul care se bagă în faţă şi spune că am avut loc la rând, dar am fost plecat. Acum ştii că ţi-ai luat bonul, îţi vine rândul îţi faci repede treaba”, spune un tânăr venit pentru înmatricularea maşinii.
„Este foarte bine, este ordine, nu mai sunt alte cozi. Când am făcut paşaportul am stat cel puţin 3 ore la coadă. Acum, dacă vezi că ai 200 de persoane în faţă, te duci, îţi faci treaba şi revii, nu stai în picioare ore întregi în aer irespirabil”, spune o braşoveancă venită cu fetiţa.
Mult mai bine este însă şi pentru angajaţii de la Paşapoarte, care acum sunt mai puţini faţă de cât ar fi nevoie. „Noi am mai rămas 14 dintre care 12 efectiv, avem un angajat cu mari probleme medicale, un alt angajat în creştere copil, practic suntem 11 şi cu şeful Serviciului 12. Facem faţă cu greutate. Sistemul acesta este şi o gură de oxigen pentru noi, lucrăm şi noi omeneşte, în condiţii normale noi ar trebui să fim minim 22”, spune Apetroaie.
Sistem electronic cu asistent uman, deocamdată
Dacă la Paşapoarte acum nu este o cerere foarte mare, la Permise, oamenii aflaţi la cozi umplu tot spaţiul din faţa ghişeelor. „E un număr mare de persoane şi încercăm să facem faţă cu tot efectivul prezent aflat la serviciu. În prezent, media este de 21 de lucrători şi un flux de 500-600 de persoane zilnic. Dar ajungem în perioadele aglomerate la 1.000 de solicitări pe zi, pentru cele trei tipuri de servicii pe care le oferim”, a explicat comisar şef Viorel Popescu, şef Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
În ciuda afişelor mari puse peste tot, cei doi şefi de servicii au fost nevoiţi să desemneze câte un funcţionar care să-i îndrume pe oameni spre aparatele care dau bonuri de ordine. „Unii nu sunt atenţi, vin şi stau la coadă şi se trezesc după un timp că nu au bon de ordine. Alţii apasă prea tare pe ecran, aşa că, deocamdată, până se familiarizează lumea cu sistemul, este cineva de la noi care îi ajută”, a precizat Popescu.
Cele mai solicitate perioade la ambele servicii sunt trei pe an: lunile de vară (de vacanţă şi concedii), înaintea sărbătorilor de iarnă şi înaintea sărbătorilor de Paşti.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.