Expres

[ViDEO] BRAŞOV. Azi mi-am scos bon de ordine la Înmatriculări auto. Când credeţi că îmi vine rândul la ghişeu?

  • serviciulinmatriculariauto2_231091.JPG
  • serviciulinmatriculariautocomisarsefpopescuviorel2_231096.JP
 

Aşa cum am anunţat zilele trecute, prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, împreună cu comisarul şef Viorel Popescu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, au căutat soluţii pentru a scurta timpul de aşteptare la ghişeul pentru înmatriculări auto. 

Astfel, începând de astăzi, au fost eliberate bonuri de ordine pentru următoarele zile, în limita a 180 de dosare pe zi.  

Pentru a nu mai exista cozi în timpul nopţii, aşa cum se întâmplă de când a fost eliminată taxa de mediu, am hotărât să resetăm softul exclusiv pentru componenta de înmatriculări auto. Din această perspectivă, vom elibera bonuri pe mai multe zile în avans, pentru a evita acest flux de cetăţeni care vin să înmatriculeze maşini. În acest sens, este un om la sistemul de ticketing, care le spune cetăţenilor în ce zile să vină pentru a-şi rezolva problema. Se pot procesa 180 de dosar pe zi, se stă şi peste program dacă este cazul, astfel încât toate bonurile care se eliberează vor fi rezolvate”, a declarat prefectul Ciprian Băncilă. 

Atenţionarea va fi făcută atât la sediul Serviciului Înmatriculări de pe strada Turnului nr.5, cât şi la sediul Prefecturii Braşov.

Comisarul şef Viorel Popescu (foto 3) a adăugat că, începând de astăzi, cererile de înmatriculare vor fi soluţionate în baza bonurilor primite pentru ziua aferentă: „Capacitatea noastră de primire şi procesare a documentelor este de maxim 180 pe zi. Din acest moment, vom elimina cozile care se formau din timpul nopţii şi listele pe care le făceau cetăţenii”.

Articole asemănătoare

Şeful serviciului a precizat că, din prima zi a lunii februarie până în prezent, creşterea solicitărilor este de 175 la sută. Media lunară era de 2.300 de dosare, iar în perioada 1 – 10 februarie, au fost procesate deja 2.200 de autovehicule. 

Important de precizat este că pe un singur bon de ordine se pot înmatricula până la trei maşini, potrivit declaraţiilor făcute de comisarul şef Viorel Popescu: „Această măsură are caracter termporar. Estimăm că va dura aproximativ o lună  de zile, după care cu siguranţă situaţia va reveni la normal şi atunci vom procesa media lunară de 100 de dosare pe zi. Precizez că pe un bon de ordine se pot înmatricula două sau trei maşini. Sunt persoane jurdice care pot veni cu mai multe vehicule pentru înmatriculare, astfel că avem un ghişeu separat pentru ele. Sunt societăţi de transport care au multe autovehicule, care îşi reînnoiesc parcul auto şi trebuie să avem în vedere şi această situaţie”. (vezi video)

Programul de eliberare bonuri pentru ghişeul Înmatriculări este zilnic între orele 8.30-10.30 şi 15.00-16.00.

La rândul meu, în cursul dimineţii am scos un bon de ordine, în jurul orelor 10.30, cu numărul 10620. Asta înseamnă că îmi vine rândul… vineri dimineaţă. 

citeşte şi

BRAŞOV. De la protest, la coadă la înmatriculări şi permise auto. GALERIE FOTO

BRAŞOV. Dispar cozile de la Înmatriculări şi Permise Auto?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button