[ViDEO] BRAŞOV. Autobuzul lui Căncescu mai stă o vreme în garaj
Intenţia de a scoate la vânzare, pentru a treia oară, autobuzul turistic marca AYATS BRAVO, cu numărul de înmatriculare Bv-44-CJB, aflat pe inventarul Consiliului Judeţean Braşov, nu a obţinut de această dată girul consilierilor judeţeni. Ar fi fost nevoie ca două treimi dintre membrii plenului CJ Braşov să voteze în favoarea proiectului de hotărâre, ceea ce nu s-a întâmplat. La fel ca la celelalte încercări, proiectul supus aprobării plenului CJ Brașov prevedea vânzarea la licitație publică cu strigare a autobuzului turistic, caietul de sarcini pentru vânzarea la licitație și împuternicirea președintelui CJ să desemneze prin dispoziția sa, componența unei comisii care să se ocupe de licitație.
Amintim că autobuzul turistic supraetajat (cunoscut ca autobuzul lui Căncescu, fiind adus în Brașov în mandatul său) a fost cumpărat în 2007, la preţul de 300.000 de euro, cu scopul de a plimba turiştii prin centrul oraşului, însă înălțimea vehicului nu a permis stabilirea unui traseu prea atractiv. Astfel, nici mare căutare nu a avut, drept pentru care CJ Brașov nu a avut parte de câștigurile scontate. Ca urmare, s-a luat decizia de a scăpa de el, executivul CJ Brașov arătând în motivare că autobuzul trebuie vândut, întrucât, pe lângă că sunt costuri mari pentru întreţinere, Curtea de Conturi a solicitat valorificarea bunurilor din patrimoniu ale județului.
Președintele CJ Braşov, Adrian Veștea, a precizat de ce trebuie vândut autovehiculul: „Consiliul Județean nu are o regie de transport, nu are un traseu omologat și după toate calculele făcute de noi, acest autobuz nu a avut cum să devină rentabil și trebuie subvenționat. Exploatarea acestui vehicul ar trebui făcută de către cei care au ca obiect de activitate aceste lucruri. Nu cred că ar trebui să suplinim această treabă și să intrăm într-o concurență neloială cu alte societăți comerciale care plătesc dări la stat și care, până la urmă, lucrează ca să devină profitabile”. (video 1)
Social-democratul Radu Mitric, consilier judeţean, a cerut amânarea votului pentru o lună, timp în care ar fi fost de dorit căutarea altor soluţii cu privire la ce s-ar putea face cu acest autobuz, însă amânarea nu a fost aprobată. Mitric a spus că administraţia braşoveană ar putea prelua modelele de succes de la Oradea, Constanţa sau București, unde există astfel de autobuze turistice funcționale. (video 2)
citiţi şi
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.