Expres

[ViDEO] BRAŞOV. Absolvenții de liceu învață și ce trebuie să facă dacă devin șomeri

  • img-8407_2.jpg
 

Doar câteva sute de absolvenți de liceu au ajuns să fie înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov drept şomeri. Asta și pentru că cei mai mulți au ales să continue studiile. Dar au fost destui tineri care au ratat obținerea indemnizației de șomaj fiindcă nu și-au depus la timp dosarul, adică în 60 de zile de la absolvire.

De aceea, ca în fiecare an, reprezentanţii AJOFM Brașov derulează o campanie de informare a elevilor din clasele terminale în care tinerilor li se arată ce posibilităţi de angajare au, în țară și în străinătate (prin EURES), cum se întocmește un CV şi ce trebuie să facă, în cazul în care nu îşi găsesc un loc de muncă, pentru a obţine ajutorul de şomaj. Mai mult, viitorii absolvenţi află şi despre cursurile gratuite puse la dispoziţie de AJOFM pentru obţinerea unei calificări care să le dea o şansă în plus atunci când îşi caută un loc de muncă. Luni a fost rândul liceenilor de la Honterus să primească vizita celor de la AJOFM, în frunte cu directoarea Liliana Dragomir, care au fost însoțiți de inspectorul școlar general adjunct Ion Negrilă, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Brașov fiind partener în acest demers, după cum a explicat acesta (video 2).
„Obligaţiile absolvenţilor de liceu sunt acelea ca, în momentul în care au terminat o anumită formă de învăţământ, în termen de 60 de zile, să vină la AJOFM sau la punctele de lucru care se află în teritoriul judeţului Braşov pentru a se înscrie ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Este vorba de 60 de zile, iar după expirarea acestui termen tinerii absolvenţi pot fi indemnizaţi ca şomeri, altfel pierd acest drept”, a explicat Liliana Dragomir (video 1), director executiv AJOFM Braşov.
Elevii (video 3 și 4) cred că informaţiile oferite de AJOFM sunt importante, chiar dacă mulți dintre ei se vor îndrepta spre facultate, dar spun că îi tentează locuile de muncă din străinătate, unde ar vrea să-și facă și studiile.
Reprezentanţii AJOFM le-au oferit la final elevilor şi instrucţiuni legate de modul în care trebuie să alcătuieşti un CV pentru a-ţi creşte şansele de angajare.Pe lângă informaţiile legate de cursuri, de angajare, inclusiv prin EURES, şi de modul de obţinere a ajutorului de şomaj, reprezentanţii AJOFM le-au oferit la final elevilor şi instrucţiuni legate de modul în care trebuie să alcătuieşti un CV pentru a-ţi creşte şansele de angajare.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button