Expres

[ViDEO] BRAȘOV. 1.500 de copii nu mai înoată în noroaie pe drumul spre școală

  • IMG_4594_223607.JPG
  • IMG_4610_223609.JPG
  • IMG_4629_223605.JPG
  • IMG_4607_223608.JPG
 

„Omul sfințește locul!”. Zicala românească a fost reamintită de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor (video), la tăierea panglicii pentru două artere rutiere din comuna Budila, ca apreciere pentru primarul localității, Irimia Marșavela (foto 1, stânga).
Drumul comunal modernizat are o lungime de 788 de metri, dar este o mare realizare pentru cele 450 de familii, în majoritate tineri, care locuiesc în cartier, fiindcă este calea pe care o bat în fiecare zi cei circa 1.500 de copii care merg la grădiniță și la școală. „Strada Morii a fost reabilitată printr-o investiție a Consiliului Local Budila și a costat 510.000 de lei, fiind asfaltată și făcute rigole, astfel încât și oamenii de aici, mai ales copiii, să poată merge civilizat”, a declarat primarul.

Locuitorii din zonă sunt foarte bucuroși, spun că până acum înotau în noroaie pe stradă pentru a ajunge în centrul comunei. A mai rămas o porțiune de 500 de metri de rezolvat (foto 2), pentru care se face acum proiectul, mai spune edilul.

Primăria Budila a inaugurat și un drum forestier cu o lungime de 10,5 km. Investiția se cifrează la 8,087 milioane de lei, fiind făcută cu fonduri europene (foto 3), în aproximativ 14 luni. Drumul (foto 4), foarte pitoresc, duce spre pădurea localității, unde e și o baltă cu pește, dar în sine zona este o oază de aer curat și liniște. Pentru că este tranzitat intens, mai ales la sfârșit de săptămână, spune Marșavela, Primăria vrea să facă și un pod, care să asigure legătura, care trece acum prin apă (foto 5) dinspre comună spre drumul forestier, și să asfalteze drumul comunal din apropiere, Seaca 1. „Proiectul pentru pod a fost făcut, urmează să fie aprobat de Consiliul Local, pentru asfaltare s-a făcut deja contractul, în valoare de 80.000 de lei. Cred că în felul acesta vom încuraja turismul, mai ales că și acum vin mulți în week-end în zona asta”.

Vicepreședintele CJ Brașov Adrian Gabor a precizat că administrația județeană a sprijinit Primăria Budila cu documentația necesară pentru accesarea de fonduri europene și că va continua să facă acest lucru și pentru celelalte localități ale județului, indiferent de culoarea politică a primarilor, în condițiile în care aceștia își dau interesul pentru a dezvolta comunitățile lor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button