Expres

Victor Ponta vrea ca românii din diaspora să contribuie la bugetul de stat al țării noastre cu zece euro pe lună

 

Premierul Victor Ponta i-a înfuriat pe românii din diaspora, după ce a spus că aceștia „nu plătesc niciun leu la sistemul social” și că ar trebui să contribuie la bugetul de stat al țării noastre cu zece euro pe lună.
Prim-ministrul s-a arătat nemulțumit, la o dezbatere pe tema sărăciei, de numărul prea mic de contribuabili din România și a propus ca cetățenii aflați peste granițe să plătească impozit. „Avem o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara țării și nu plătesc nici un leu la sistemul social. Știu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la școli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la șomaj. Îi trimit pe cai private, foarte bine acest lucru. Dar, gândiți-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Deci e o problemă și cred că creșterea numărului de contribuabili este singura soluție sustenabilă pe termen lung”, a explicat Victor Ponta.

Diaspora reacționează
Reacția românilor din diaspora nu a întârziat să apară. Președintele Federației asociațiilor de români din Europa (FADERE), Daniel Tecu, consideră că premierul nu a învățat nimic după ce concetățenii din străinătate l-au sancționat la alegerile prezidențiale, el continuând să facă declarații împotriva acestora.
„Pe cine dorește premierul României să impoziteze? Cei care au plecat din țara lor dragă împinși de lipsa locurilor de muncă, lăsând în urma prieteni dragi, părinți sau chiar copii; cei plecați pentru că în țara lor politicienii au fost mai atenți să-și umple buzunarele decât să creeze locuri de muncă; cei plecați să strângă un ban, pe care de cele mai multe ori îl trimit în țară la copii, părinți, sau rude, pentru că aceștia să aibă un trai mai decent”, susține Tecu într-un comunicat de presă.
Cetățenii din diaspora l-au acuzat pe Ponta că, deși a locuit pentru scurt timp în străinătate, „nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afara granițelor” și că nu a făcut nimic pentru a rezolva adevăratele probleme ale oamenilor.
Printre acestea se numără repatrierea „românilor decedați care zac prin frigiderele altor țări”, reducerea taxelor consulare și creșterea nivelului de trai, pentru că oamenii să se poată întoarce acasă.
„Și în schimb la ce se gândesc politicienii noștri? Cum să bage mâna în buzunarul românilor din diaspora și să le mai scoată 10 euro pe lună. Semănați perfect cu acei români care ne fac de rușine prin orașele Europei, care stau cu mâna-ntinsă, cerșind milă trecătorilor. Am vrea să vă întrebăm și noi: Așteptați cei 10 euro de la toți românii din diaspora sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze? (…) Poate că ar trebui să scădeți din aroganța dumneavoastră și să începeți să țineți cont și de petițiile și de cererile noastre. Dacă ați fi ținut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 2014, în care vă arătăm foarte clar câte și unde trebuie instalate secțiile de vot în diaspora, la această oră erați președinte al României”, conchide Daniel Tecu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button