Expres

Verdețurile pentru masa de Paști rup buzunarele

Verdețurile pentru masa de Paști rup buzunarele. Tarabele pline cu verdețuri pentru drob și borș de miel, dar și pentru salatele ce ar trebui să compenseze grelele preparate tradiționale, sunt cele mai vizitate în această perioadă în piețe. Dar o plasă plină cu pătrunjel, mărar, lobodă, ceapă verde și usturoi verde ajunge să coste cât două kilograme de carne de porc. Sau unul de miel.
Producătorii spun că prețurile sunt la fel ca anul trecut sau poate chiar mai mici. Însă ele diferă de piață la piață. Potențialii cumpărători oftează din toți rărunchii și dau ture în speranța că vor găsi prețuri mai prietenoase. Unii chiar aleargă de la o piață la alta a orașului.
La Brașov, „Dacia” pare să fi rămas mai accesibilă pentru buzunarele în care inflația a suflat ca vijelia.
Dar și aici, în Vinerea Mare, speranțele s-au năruit repede. Încă de la intrare îți sare în ochi prețul unei legături de ceapă – 5 lei. Observi repede că e, totuși, o excepție.
O legătură de verdeață – mărar, pătrunjel sau lobodă – costă între 2 și 3 lei, legătura de ceapă și usturoi verde, tot așa. Vorbim doar de câteva fire în „legătură”. La cele ceva mai consistente, prețurile sunt de la 5 la 10 lei. Singura salvare e să iei verdețuri ceva mai ofilite sau să găsești un precupeț pe picior de plecare.
Verdețurile pentru masa de Paști rup buzunarele.. Salata verde, fie cea clasică, fie cea creață, costă de la cinci lei în sus căpățâna. Ridichile, puține, îi țin isonul. Leurda, și ea căutată, sare de 3 lei legătura. Tot atât costă usturoiatele frunze verzi, dar primești o plăsuță de banii aceștia, la comercianții ambulanți, care străjuiesc și te agață insistent pe drumul spre piață.
Pleci cu o plasă înfoiată de frunze verzi și constați că ai lăsat în piață 50 de lei. Și ești departe de a fi pregătit pentru masa de Paști.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
11 luni în urmă

In schimb, are Dragnea si pesedeu miel cat sa ii ajunga pana la a doua venire a Domnului. Numai noi stim cat miel de belit le-am dat. Si lor si alegatorilor lor. La verdeata nu ne-am gandit.
#hehehe

Citeşte şi...
Close
Back to top button