Expres

Vasile Lata a fost prins primind mita 60.000 de euro

  • logomytex.png
 

Primarul municipiului Sacele a fost prins in flagrant de luare de mita in cursul dupa amiezii de ieri (orele 18.30) de catre comisarii Parchetulului Anticoruptie (PNA) Brasov. Surse din cadrul PNA Brasov ne-au confirmat ca actiunea a fost pregatita de peste doua saptamani, Lata avand pretentia ca pentru incredintarea unor lucrari de investitii sa primeasca foloase necuvenite de 60.000 de euro (circa 2 miliarde de lei).
Astfel, Lata a fost retinut pentru audieri si cercetari de catre PNA Brasov pe baza unui mandat de 24 de ore, emis pe numele sau de catre procurorul-sef al PNA Brasov, Valentin Selaru. Ieri seara, la ora inchiderii editiei, Lata se afla in ancheta. Potivit surselor noastre de la PNA Brasov, alaturi de Lata se afla retinut, cu mandat, si secretarul Primariei Sacele.
Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, Liviu Naghi, ne-a declarat ca nu stie nimic si ca, probabil, este vorba despre o actiune a PNA, fiind vorba despre peste 10.000 de euro.
Transparenta a’ la PNA Brasov
Din pacate, incercarile de a contacta telefonic pe numarul de centrala factorii de decizie ai PNA Brasov au esuat. Initial, la telefon a raspuns secretara institutiei. Aceasta ne-a facut legatura cu un domn comisar, care s-a recomandat Vasile , si ne-a declarat ca ar exista comunicat de presa, insa nu ni-l poate furniza. Insa, ne-a recomandat sa revenim peste vreo ora, precizand ironic, ca atunci nu va mai fi nimeni in sediu… Bataia de joc a continuat cu mentiunea celui in cauza ca eu sunt din Brasov si n-am auzit in viata mea de vreun ziar care sa se cheme <>, asa ca dvs. imi vindeti gogosi ca va intereseaza ce se petrece cu primarul din Sacele! Da’, sunati peste vreo ora, ca poate mai este cineva pe aici! .
Primarul Lata trebuia suspendat din functie in urma cu circa 8 luni
Reamintim ca din octombrie 2004 (respectiv cu aproape 8 luni) primarul Vasile Lata a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin sentinta definitiva si irevocabila, la 2 ani de inchisoare, cu suspendarea conditionata, pe o perioada de 4 ani, a executarii pedepsei. Condamnarea vizeaza infractiuni economice grave, care au vizat devalizarea rezervei de stat la un produs de prima necesitate, complicele lui Lata executandu-si, deja, pedeapsa cu inchisoarea intr-o celula a Penitenciarului Codlea.
In mod normal, potrivit legislatiei in vigoare, mandatul de primar ar fi trebuit sa fie suspendat de drept de la data emiterii sentintei. Pana acum, prefectul Brasovului, Aurelian Danu (PD), a avansat tot felul de pretexte pentru a nu proceda la suspendarea lui Lata, avand inclusiv sprijinul politic, prin declaratii, al vicepresedintilor PNL Dan Radu Rusanu si Victor Orban, care au sustinut ca Lata este victima unei inscenari politice si ca se fac demersuri pentru demonstrarea nevinovatiei sale, desi legal nu mai exista nici o cale de atac, asa cum am mai relatat din declaratiile unor juristi de marca brasoveni.
Desi fostul lider al PNL Brasov, senatorul N.V. Popa (avocat de profesie), a precizat in repetate randuri, ca dl. primar Vasile Lata trebuie suspendat, fiindca legea este lege pentru toti si trebuie respectata, indiferent daca ne doare , proaspatul presedinte al liberalilor brasoveni, Aristotel Cancescu, a afirmat, asemenea lui Dan Radu Rusanu si lui Ludovic Orban, ca nici nu se pune problema suspendarii din functie a primarului din Sacele, deoarece in cazuri similare, daca a fost vorba de condamnare cu suspendare, primarul a ramas in functie .Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button