Expres

Vasile Bănescu intervine în scandalul manelelor de la concertul Coldplay

Vasile Bănescu intervine în scandalul manelelor de la concertul Coldplay

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că manelele se potrivesc „ca o nucă pe un perete” la evenimente culturale și că aducerea lor „pe scene înalte” este caracteristică pentru o societate „care se dă în spectacol”.

Maneaua (turcă, „mani” – importată, degradată, puternic etnicizată, a cărei originalitate supurează exclusiv din torturarea limbii române și din imaginarul grotesc al textierilor) e invitată uneori, în accese de milă ideologică care ratează mereu realitatea, direct din rafinata bătătură a petrecerilor lăutărești pe scene înalte, chiar „culturale”, unde se pliază adecvat – ca o nucă pe un perete – la conținutul evenimentului parazitat.

Ceva caracteristic societății care se dă în spectacol și al cărei nivel cultural culminează în idolatrizarea extatică a divertismentului bășcălios, cu „dujmanii” nemilos. Aceeași societate votează dezinvolt, pentru că i se pare cool, strâmbii, pociții și impostorii loviți de delir ultranaționalist și antieuropean, adică antinațional. „Patriotism” zgomotos și bine remunerat. Manelizat”, a scris Vasile Bănescu joi, într-o postare pe Facebook, comentând incidentul de miercuri seară, de la concertul Coldplay, unde un cântăreț de manele invitat pe scenă a fost huiduit de zeci de mii de oameni din tribune.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
gheorghe
1 luna în urmă

Pai si BOR contribue din plin la “societatea care se da in spectacol”

Back to top button