Expres

Vacanțele vor fi mai scumpe în 2024

Vacanțele vor fi mai scumpe în 2024.

Mai multe destinații preferate de români impun taxe suplimentare începând cu acest an. Turiștii care vor vizita Barcelona în 2024 vor scoate mai mulți bani din buzunar. Dacă anul trecut taxa era de 2,75 euro, începând din acest an ea a crescut la 3,25 euro. Consilierii și locuitorii speră să limiteze numărul de turiști de o zi care sosesc cu vaporul, pentru a conserva străzile și caracterul orașului. 

Mai nou, o taxă va fi și în Valencia. Ea va fi achitată de cei care se cazează în hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri. Vizitatorii trebuie să plătească între 50 de cenți și 2 euro pe noapte.

O altă destinație, Bali, îi taxează pe turiști cu 8,8 euro, anunță Digi 24. 

Cine dorește să se bucure de canalele Veneției va plăti o taxă de 5 euro în cele mai aglomerate weekenduri.

Guvernul din Grecia a înlocuit taxa turistică cu taxa de climă. Banii obținuți de la turiști vor fi folosiți pentru ajutoare în caz de dezastre naturale sau pentru reconstrucția zonelor afectate de incendii și inundații.

În perioada martie – octombrie, pentru o noapte într-un hotel de două stele din Grecia, taxa va fi de 1,5 euro și ajunge la 10 euro, dacă hotelul are 5 stele. În extrasezon, taxarea variază de la 0,5 euro pe noapte, dacă este hotel de una sau două stele și ajunge la 4 euro dacă este cazare de 5 stele.

Guvernul elen a declarat că se așteaptă ca această nouă taxă să genereze un venit suplimentar de până la 300 de milioane de euro în 2024, dublându-și bugetul rezervelor speciale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare