Expres

Va ninge iar / Un nou val de frig în România

Va ninge iar.

Meteo&Radar a prognozat că săptămâna viitoare un nou val de frig va lovi România. Pe lângă temperaturi scăzute și îngheț, va ninge, mai ales în nord-estul și în centrul țării.

Va ninge iar

Extinderea unui câmp anticiclonic peste vestul și nordul Europei va favoriza pătrunderea unor mase de aer deosebit de reci până în centrul și sudul continentului. Astfel, se va forma și intensifica un ciclon mediteranean, care va afecta și România, potrivit specialiștilor.

În nordul țării, vremea va începe să se răcească încă de luni, 3 aprilie. Maximele vor atinge 7-11 grade. Spre seară va începe să plouă în sudul țării. Vântul se va intensifica treptat în vest și sud-vest. Rafalele maxime vor depăși 50-60 km/h.

Marți, 4 aprilie, precipitațiile se vor extinde în toată țara. Vor fi intervale cu vânt puternic, la început în Oltenia și vestul Munteniei, iar apoi mai ales în Câmpia Bărăganului.

În general, în sudul țării vor predomina ploile, iar la munte va ninge. Ninsori abundente sunt așteptate mai ales în Carpații Meridionali. S-ar putea depune peste 50 cm de zăpadă proaspătă în unele zone.

Vremea se va menține rece și în restul săptămânii, cu maxime ce nu vor depăși 5-10 grade la prânz. Minimele vor fi negative. Spre sfârșitul săptămânii este posibil un nou episod de precipitații.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] ANM a emis, astăzi, două avertizări meteo, după ce s-a anunțat o schimbare bruscă a vremii – Detalii, AICI. […]

Back to top button