Expres

Trei utilaje pentru Aeroportul Brașov

Trei utilaje pentru Aeroportul Brașov. Consiliul Judeţean Braşov achiziţionează trei utilaje destinate întreţinerii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.
Este vorba despre o autospecială de deszăpezire şi degivrare a pistei și a suprafețelor de mișcare, un tractor dotat cu cositoare şi cu freză de zăpadă, precum şi un utilaj multifuncțional care permite ataşarea unor echipamente (perie, plug, freză de zăpadă, instalaţie de împrăştiere a materialului degivrant lichid etc.) şi respectă cerințele din domeniul aeroportuar pentru echipamente, referitoare la dimensiunile reduse, vizibilitatea bună pentru conducătorul auto și mobilitatea ridicată, acesta urmând să fie utilizat inclusiv pentru întreţinerea zonei de parcare a aeronavelor.
În urma finalizării procedurilor acestei achiziţii, structurată pe trei loturi, administraţia judeţeană semnează în aceste zile contractele cu firmele declarate câştigătoare:
– SC A.T.S.A. Industry SRL pentru Lotul 1 – Autospecială deszăpezire/degivrare, contract în valoare totală de 5.509.700 lei;
– SC A.T.S.A. Industry SRL pentru Lotul 2 – Tractor cu cositoare pentru întreținerea suprafețelor aeroportuare înierbate și freză de zăpadă, contract în valoare totală de 2.362.150 lei;
– SC Mountain Industrial Resources SRL pentru Lotul 3 – Utilaj multifuncțional pentru întreținere suprafețe de mișcare cu atașamente, contract în valoare totală de 1.939.700 lei.

Alte șase echipamente sunt în dotarea obiectivului

Cu ajutorul acestor utilaje va fi asigurată funcţionarea în condiţii de siguranţă a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav pe tot parcursul anului, indiferent de condiţiile meteorologice.

Cele trei utilaje completează dotările Aeroportului Braşov, adăugându-se vehiculelor achiziţionate în anii trecuţi. E vorba de un echipament friction-tester de măsurare a coeficientului de frânare pentru aeronave, un vehicul de tractare friction-tester, două autospeciale de deszăpezire PDA (cu plug, perie și autosuflantă), o autospecială de pompieri pentru intervenție rapidă şi o autospecială cu echipament de descarcerare.

„Mă bucur că am dus la bun sfârşit încă o achiziţie pentru aeroport, pe care o finanţăm din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Lucrăm pe toate planurile care ţin de funcţionalizarea Aeroportului, atât în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor de infrastructură aeroportuară şi instalarea echipamentelor în clădirea de contingenţă de la Ghimbav şi la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad – de unde se va realiza dirijarea la distanţă a traficului aerian, cât şi în privinţa pregătirii zborurilor de calibrare pentru procedurile instrumentale şi parcurgerii etapelor procedurale care ţin de certificarea infrastructurii aeroportuare”.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov

Utilaje pentru Aeroportul Brașov. Șeful administrației județene reamintește că graficul consolidat al activităţilor privind funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de Consiliul Judeţean Braşov împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, prevede ca la jumătatea lunii iunie 2023 acest obiectiv să fie operaţional. „În cazul în care pe parcursul implementării proiectului vor interveni situaţii de natură să modifice asumat termenul de operationalizare, le vom comunica de îndată”, a precizat Adrian Veștea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button