Update. Inspectorii ANSVSA au suspendat activitatea restaurantului din Reghin

Update. Inspectorii ANSVSA au suspendat activitatea restaurantului din Reghin
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au suspendat activitatea restaurantului din Reghin care a organizat „Balul însuraţilor”, eveniment la care peste 30 de persoane au acuzat stări specifice toxiinfecţiei alimentare. Personalul care a pregătit mâncarea urmează să fie testat pentru a se stabili dacă vreunul dintre angajaţi a fost purtător de bacterii patogene.
„Inspectorii DSVSA Mureş au demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica sursa posibilă a contaminării”, anunţă, duminică, printr-un comunicat, ANSVSA.
În cadrul verificărilor, inspectorii sanitar-veterinari au prelevat mostre din alimentele servite, acestea fiind trimise pentru analize de laborator la Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, pentru a determina o eventuală contaminare. Au fost de asemenea verificate condiţiile de igienă, modul în care au fost preparate, depozitate şi servite alimentele, pentru a identifica eventuale nereguli.
„Ca urmare a constatărilor, DSVSA Mureş a emis o Ordonanţă de Suspendare a Activităţii pentru unitatea respectivă”, anunţă ANSVSA.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

