Expres

Unități din Brașov, amendate pentru numărul insuficient de stingătoare, instalații electrice cu deficiențe și hote necurățate

Unități din Brașov, amendate pentru numărul insuficient de stingătoare, instalații electrice cu deficiențe și hote necurățate. Controalele au avut loc în contextul minivacanței de Revelion. Scopul a fost de a asigura condiții de siguranță turiștilor și nu numai. Pentru neregulile constatate au fost date amenzi de 142.000 de lei.
Pompierii militari au executat controale la unități turistice sau amenajări temporare la care a fost anunțată afluență mare de vizitatori. Principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire s-au referit, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Unități din Brașov…

Astfel, premergător weekend-ului prelungit, Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Brasov a executat controale de specialitate la operatori de alimentație publică – baruri, restaurante si unitati de turism. Au fost aplicate 117 sancțiuni. Dintre acestea, 94 au fost avertismente și 18 amenzi. Cuantumul amenzilor se ridică la 142.000 lei.

Printre deficiențele constatate și sancționate de echipele Inspecției de Prevenire enumerăm: mijloace de primă intervenție (stingătoare) insuficiente, instalații electrice exploatate cu deficiențe (conductori electrici neizolați corespunzător sau pozați direct pe material combistibil), hote necurățate.

Recomandări

Având în vedere faptul că o mare parte din incendiile produse în ultima perioadă sunt legate de sistemele de încălzire și pentru că perioada sezonului rece încă nu a trecut, ISU Brașov recomandă să respectați normele de prevenire și stingere a incendiilor în locuințe, astfel:

-Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;

-Aveți grijă la amplasarea materialelor combustibile, sau inflamabile, în apropierea sistemelor de încălzire (sobe, plite, centrale termice, etc).
-Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.

-Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.

-NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
– NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.

-NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.

-Interziceţi jocul copiilor cu focul.

-Instalați detectoare de fum pentru a preveni producerea unor incendii.

În caz producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button