Expres

Unități de cazare / alimentație publică din județul Brașov, amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva incendiilor

Unități amendate…

Peste 130 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Tara Bârsei“ al județului Brasov, cu peste 48 de mijloace tehnice, au fost pregătiți să intervină, pe durata minivacantei de Crăciun.

Răspunsul zilnic la urgenţele medicale a fost asigurat cu aproximativ 130 de pompieri din toate subunitățile din județ.

„În perioada 23 decembrie – 26 decembrie 2023 pompierii brașoveni au executat 242 de misiuni, dintre care 231 misiuni SMURD și 6 intervenții pentru stingerea incendiilor. În urma misiunilor specifice au fost asistate medical 218 de persoane. Pe linia Inspecției de Prevenire, pompierii militari au executat controale la unități turistice sau amenajări temporare la care a fost anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire s-au referit, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Astfel, premergător weekend-ului prelungit, Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Brașov a executat controale de specialitate la operatori de alimentație publică – baruri, restaurante si unități de turism. Ca urmare a verificărilor executate, au fost aplicate 20 sancțiuni, din care 15 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 63.500 lei. Printre deficiențele constatate și sancționate de echipele Inspecției de Prevenire enumerăm: mijloace de primă intervenție (stingătoare) insuficiente, instalații electrice exploatate cu deficiențe, hote necurățate”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja.

Având în vedere faptul că o mare parte din incendiile produse în ultima perioadă sunt legate de sistemele de încălzire, iar sezonul rece nu a trecut, pompierii brașoveni vă recomandă să respectați normele de prevenire și stingere a incendiilor în locuințe, astfel:

  • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
  • Aveți grijă la amplasarea materialelor combustibile, sau inflamabile, în apropierea sistemelor de încălzire (sobe, plite, centrale termice, etc).
  • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.

-⁠Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.

  • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
  • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
  • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
  • Interziceţi jocul copiilor cu focul.
  • Instalați detectoare de fum pentru a preveni producerea unor incendii.

În cazul producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare