Expres

Ungureanu vorbeste despre „eventuala” demisie a Guvernului

  • logomytex.png
 

Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a vorbit ieri, intr-o conferinta de presa, despre eventuala demisie a Guvernului, precizand ca el nu este un ministru demisionar si ca nici primul-ministru nu si-a dat demisia. La intrebarea unui jurnalist referitoare la faptul ca prevederile legilor privind reforma justitiei respinse de Curtea Constitutionala vor fi dezbatute in aceasta saptamana de Parlament, iar dupa adoptarea lor vor putea fi aplicate, in timp ce Executivul nu va putea adopta alte masuri pana la alegerile anticipate, deoarece dupa demisie este abilitat doar sa administreze treburile publice, Ungureanu a intervenit spunand: Daca isi da demisia . Presupunand ca actualul Executiv, primul-ministru isi vor da demisia, ca actualul Executiv devine un executiv cu durata temporara de activitate, cu puteri legiferatoare mult reduse, nimic nu impiedica ministrii de linie sa isi desfasoare activitatea pe acele domenii care reclama implementarea propriu-zisa a deciziilor deja adoptate , a adaugat ministrul de Externe.
Intrebat daca s-a exprimat corect vorbind despre eventuala demisie a Guvernului, Razvan Ungureanu a raspuns: Da, am spus bine: daca Executivul isi va demisia . Intrebat daca este posibil ca Guvernul sa nu demisioneze, seful diplomatiei romanesti a afirmat: Am spus «daca Executivul isi va da demisia». Deocamdata, Executivul nu si-a dat demisia .
Referindu-se la faptul ca premierul Tariceanu a anuntat deja ca Guvernul va demisiona, Razvan Ungureanu a precizat ca in acest moment el nu este un ministru care sa-si fi dat demisia si ca nici premierul nu a demisionat. As vrea sa pastram proprietatea termenilor , a adaugat Ungureanu. El a refuzat sa raspunda unei intrebari privind momentul in care Cabinetul va demisiona.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button