Expres

Ungaria, amendată pentru încălcarea legislației europene

Ungaria, amendată pentru încălcarea legislației europene

Ungaria a fost amendată de Curtea Europeană de Justiție cu o sumă uriașă pentru încălcarea regulilor UE pentru azilanți. Țara condusă de ultranaționalistul Viktor Orban a ignorat o decizie a CEJ din 2020, iar curtea a pedepsit asta cu o amendă de sute de milioane de euro și cu penalități zilnice până când Ungaria va rezolva situația.

Amenda pentru încălcarea regulilor UE de implementare a măsurilor pentru migrație și azil este de 200 milioane euro, iar penalitățile de 1 milion de euro pe zi. Astfel, Ungaria avea de plătit și sume suplimentare pentru fiecare zi în care nu va respecta această decizie.

Ungaria a „ignorat principiul cooperării” și a „ocolit în mod intenționat aplicarea politicilor comune europene”, se arată în decizia and Curții Europene de Justiție, citată de Deutsche Welle.

În 2020, în timpul pandemiei de COVID-19, guvernul maghiar a introdus o lege care îi obliga pe cei care cereau protecție internațională să călătorească la ambasadele Ungariei din Belgrad sau Kiev pentru a obține un permis care să le permită intrarea în Ungaria.

Migranții și azilanții sosiți în Ungaria nu au avut astfel acces la procedura de protecție internațională hotărâtă la nivelul Uniunii Europene.

Premierul Ungariei a fost înfuriat de decizie și a criticat-o dur pe platforma X.

Decizia Curții Europene de Justiție de a amenda Ungaria cu 200 milioane euro plus 1 milion euro pe zi(!!!) pentru că a apărat granițele Uniunii Europene este scandaloasă și inacceptabilă. Se pare că migranții ilegali sunt mai importanți pentru birocrații de la Bruxelles decât cetățenii europeni”, a tunat Viktor Orban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
1 luna în urmă

UE,caca maca

Denisa
1 luna în urmă

Incredibil unde s-a ajuns! Musai să te corcesti cu unii cu care nu vrei, nu ești compatibil ,doar ca așa vrea ue! Bravo Ungaria, bravo Viktor Orban! Ai noștri? Niște slugi progresiste!

Back to top button