Expres

MAE: Un român a murit în tragedia feroviară din Grecia

Un român a murit în tragedia feroviară din Grecia. Un român și-a pierdut viața în accidentul feroviar care a avut loc pe 28 februarie, în centrul Greciei. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul, la două zile după ce a anunțat că a fost notificat despre posibila dispariție a acestuia de familie. În prezent, bilanțul se ridică la 57 de morți și alte peste 50 de persoane date dispărute.
MAE a anunțat că decesul românului a fost confirmat de autoritățile elene, iar „repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații”.

La scurt timp după accident, familia românului a anunțat că acesta a dispărut. Rudele au anunțat și pe un grup de Facebook că Ionuț (28 de ani, din Brăila) este de negăsit. Potrivit acestora, tânărul se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic cu trenul.
Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte”, a scris Gina Todor, potrivit Știri Diaspora.

Tragedia feroviară a dus la proteste în mai multe orașe. Oamenii acuză că nu au fost făcute investiții în infrastructura feroviară, după ce a ieșit la iveală că cele două trenuri au circulat pe aceeași linie, dar și că sistemele de avertizare nu au funcționat.
Majoritatea victimelor catastrofei feroviare erau studenţi care se întorceau la Universitatea din Salonic după un weekend prelungit, de sărbătoare, în Grecia.

Un român a murit în tragedia feroviară din Grecia. Ministrul elen al transporturilor a demisionat din cauza incidentului, afirmând că își va asuma responsabilitatea pentru „eșecurile de lungă durată” ale autorităților de a repara sistemul feroviar, care nu era adaptat pentru secolul XXI.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button