Expres

Un pacient a primit despăgubiri pentru că s-ar fi infectat în spital

Un pacient a primit despăgubiri pentru că s-ar fi infectat în spital. Un fost pacient a reuşit să câștige în instanţă daune morale de 150.000 de euro, în urma unei experienţe neplăcute la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Drama bărbatului a început după o internare, în toamna anului 2015, pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Acolo el s-ar fi infectat cu stafilococ auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze ulterior la Târgu Mureș.

După ce s-a vindecat, pacientul a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale de 150.000 de euro.

Instanța i-a dat dreptate și a dispus, prin hotărâre judecătorească executorie, că spitalul trebuie să plătească suma cerută de fostul pacient, scrie Mesagerul de Neamț.

Un pacient a primit despăgubiri pentru că s-ar fi infectat în spital. În urma deciziei instanței, suma a fost plătită în 6 tranșe, din veniturile proprii ale spitalului. Luna aceasta bărbatul a primit ultima tranşă.

Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului“, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
11 luni în urmă

Tanti Lili, metaforista, loveste din nou: “pentru că s-ar fi infectat în spital”. Adica deducem ca nu e sigur ca s-a infectat in spital, exista probabilitatea ca “s-ar fi”. Altminteri poate ca “s-ar fi” infectat la pacanele, la piata, la… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 11 luni în urmă de către Willy
Citeşte şi...
Close
Back to top button