Expres

Un nou val de praf saharian vine peste România

Un nou val de praf saharian vine peste România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România şi va ţine câteva zile, astfel că se suprapune peste codurile de caniculă emise de ANM. Până luni, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României”, anunță, sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie.

Depunerile de praf vor putea fi observate mai ales în zonele și în intervalele în care va ploua.

„Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est. Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară”, se mai arată în finalul comunicatului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
25 zile în urmă

Sa își bage n….de praf UE.
Analizele arată tot felul de mizerii care nu au de a face cu adevăratul praf Saharian…hai lăsați ne!

Back to top button