Expres

Un nou set de ecoinsule pentru Brașov – prin PNRR

Un nou set de ecoinsule pentru Brașov.

Municipalitatea continuă programul de modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor de la populație, prin extinderea sistemului de colectare selectivă la toate platformele de depozitare a deșeurilor din Brașov prin sistemul de insule ecologice cu containere separate pentru fiecare tip: biodegradabil, rezidual, sticlă, hârtie și carton, plastic și metal.

Un nou set de ecoinsule pentru Brașov

După ce, din bugetul local, Municipalitatea a achiziționat 74 de ecoinsule digitalizate și a obținut finanțare pentru încă 275 prin Planul Național de Redresare și Reziliență, astăzi a depus o nouă solicitare de finanțare prin PNRR, pentru încă 69 de astfel de ecoinsule.

„Am reușit să fim prima autoritate care a depus solicitare de finanțare pentru achiziția de insule ecologice digitalizate destinate colectării selective a deșeurilor de la populație, în cadrul celei de a doua runde de apeluri pentru finanțare prin PNRR. La prima rundă am obținut deja fonduri nerambursabile în valoare de 30 de milioane de lei pentru achiziția a 275 de astfel de ecoinsule. Trecerea la acest sistem de colectare selectivă, în locul platformelor clasice de depozitare a deșeurilor, este un pas important spre a avea un oraș curat, un oraș civilizat. Mai ales că nu putem vorbi de colectare selectivă fără a le oferi brașovenilor infrastructura necesară”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit BrașovCity.ro.

Un nou set de ecoinsule pentru Brașov

Insulele ecologice sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor, subterane sau supraterane, protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.

Obiectivul insulelor ecologice informatizate este de a colecta și reintroduce în circuitul de producție o cantitate cât mai mare de materiale reciclabile și de a scădea semnificativ cantitatea de deșeuri reziduale depozitate în final la groapa de gunoi a orașului.

Valoarea totală a proiectului depus astăzi de Primărie este de 8.079.504 lei cu TVA, din care cheltuieli eligibile în valoare de 6.769.499 lei fără TVA. Finanțarea este acordată prin PNRR, COMPONENTA C3 – MANAGEMENTUL DEȘEURILOR SUBINVESTIȚIA I1.B runda 2.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button