Expres

Un nou proiect al Primăriei Brașov – rampă de deșeuri, transformată în zonă pentru recreere și sport

Un nou proiect al Primăriei Brașov

Municipalitatea a anunțat licitația pentru închiderea rampei de deșeuri industriale din Timiș Triaj. Aceasta ar urma să fie transformată într-o zonă verde, pentru recreere și sport. Potrivit BrasovCity.ro, obiectivul pentru finalizarea lucrărilor de închidere a rampei este 31 decembrie 2023.

Primăria Brașov a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (etapă premergătoare publicării în Sistemul electronic pentru licitațiile cu valoare mare) procedura de achiziție privind ,,Închiderea definitivă a Depozitului de deșeuri nepericuloase Timiș – Triaj și înființare spațiu verde pentru Zona Agrement”  – Faza Proiect Tehnic și Execuție. Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și execuție este de aproape 27 de milioane de lei, fonduri din bugetul local.

Dacă mai țineți minte, în campania electorală, Allen Coliban puncta că în zona Timiș Triaj ar vrea să construiască un nou stadion în Brașov, de 4-5 stele, conform standardelor FIFA și UEFA… Tot „Tineretului” duce greul!

„Sper să reușim să finalizăm cât mai repede procedurile de licitație”

,,După ce în ultimii zece ani mai mult s-a vorbit de închiderea rampei decât s-a făcut ceva concret, în ultimii doi ani am avansat foarte mult cu acest proiect. Astfel, astăzi am ajuns la etapa de licitație a lucrărilor de închidere. Faptul că Brașovul a ajuns să fie pe lista neagră a Uniunii Europene pentru că nu a închis rampele de deșeuri neconforme nu ne face cinste. Sper să reușim să finalizăm cât mai repede procedurile de licitație și să semnăm contractul. Astfel, partea de lucrări pentru închiderea definitivă a rampei să fie gata până în 31 decembrie 2023. Din 2024 să vorbim despre o nouă zonă de agrement a orașului”, a declarat primarul Allen Coliban, conform sursei citate.

Depozitul de deșeuri industriale nepericuloase Timiș-Triaj a început să funcționeze la sfârșitul anilor 1940. De-a lungul timpului, s-au depozitat acolo deșeuri industriale nepericuloase, precum și deșeuri metalice și nemetalice. În partea de sud a amplasamentului, pe o suprafață de cca. 25.500 mp, este depozitat pământ, adus cel mai probabil de operator după sistarea definitivă a depozitării în scopul utilizării lui ca strat de acoperire. Activitatea de depozitare a încetat în anul 1992.

Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, durata estimată a lucrărilor – atât cele de închidere, cât și cele de amenajare zonă verde – este de 12 luni, la care se adaugă proiectarea.

Valoarea estimată a acestui contract este de 26.989.161 de lei, modalitatea de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preţ. Propunerea financiară reprezintă 50 de puncte. Propunerea tehnică, inclusiv durata de execuție, este de 35 de puncte. Experiența specialiștilor implicați în proiect este de 15 puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 ianuarie 2023.

Un nou proiect al Primăriei Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button