Expres

Un milion de lei pentru punerea în siguranță a străzii prăbușite în Șchei

Un milion de lei pentru punerea în siguranță a străzii prăbușite în Șchei

Un milion de lei este suma necesară pentru lucrările de punere în siguranță a străzii General Traian Moșoiu, drum din Șchei care s-a surpat, săptămâna trecută, pe o porțiune și a ajuns în curtea unui imobil situat mai jos (detalii aici).

Suma a fost anunțată de către primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, în ședința extraordinară de Consiliu Local, de luni, în care a fost aprobat bugetul pe anul 2024. De altfel, a fost cuprinsă în bugetul pe acest an, în urma unui amendament depus chiar de edil.

Voi folosi dreptul legal de a depune un amendament. Săptămâna trecută a existat o surpare în zona străzii Traian Moșoiu. Lucrările de punere în siguranță în regim de urgență necesită o intervenție ce este calculată la peste 800.000 de lei. Am avut un expert de la București, care a făcut evaluarea. Amendamentul este «cuprinderea în lista de investiții a sumei de un milion de lei, pentru punerea în siguranță în regim de urgență a infrastructurii publice», astfel încât să putem să avem această linie din care să decontăm lucrările necesare”, a precizat primarul.

Reamintim că, în 6 februarie, seara, o bucată din fundația străzii General Traian Moșoiu, pe o lungime de aproximativ 15 metri, s-a surpat peste acoperișul unei părți dintr-o casă situată cu câțiva metri mai jos. Balustrada străzii și unele dintre elementele drumului au ajuns în curtea din spatele imobilului de pe strada Zarand nr. 2, unde e baia locuinței. Strada surpată era circulată inclusiv de vehicule grele, către șantiere situate în amonte de locul prăbușirii, deşi proprietarul locuinţei avariate ar fi făcut nenumărate sesizări la Primărie cu privire la instabilitatea structurii.

Acum, circulația în zonă este complet interzisă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button