Expres

Un drum judeţean intră în reabilitare

Un drum judeţean intră în reabilitare. Consiliul Judeţean Braşov a emis în 9 decembrie ordinul de începere a serviciilor de proiectare pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 106B Vulcan (DJ 112 A) – Holbav. În primăvara anului viitor urmează să înceapă şi lucrările. De proiectarea şi execuţia lucrărilor se ocupă SC Viarom Construct SRL, cu subcontractanţii SC Specialist Consulting SRL (pentru prestarea serviciilor de proiectare) şi SC Pegasus Engineering SRL (pentru serviciile de verificare proiect). Pentru realizarea documentaţiilor tehnice şi reabilitarea drumului, Consiliul Judeţean Braşov va plăti suma de 21.333.667 lei, cu tot cu TVA.
Conform contractului, în prima fază, pentru acest drum, cu o lungime de 6,5 km, vor fi actualizate toate expertizele şi studiile, după care se va realiza şi proiectul tehnic. Pe partea de execuţie sunt prevăzute lucrări de refacere a părţii carosabile, a podurilor şi podeţelor, pe întreaga lungime a drumului, astfel încât acestea să fie viabilizate şi aduse într-o stare corespunzătoare asigurării cerinţelor de siguranţă pentru şoferi şi pietoni.

„Intenţia noastră este să modernizăm acest drum, prin intermediul căruia să avem o mai bună conexiune a comunelor Vulcan şi Holbav cu zona metropolitană Braşov şi să reuşim o mai bună punere în valoare a potenţialului de dezvoltare turistică a zonei”ֲ.

Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov

Un drum judeţean intră în reabilitare. Pentru această investiţie, în acest moment, finanţarea este asigurată integral de la bugetul judeţului Braşov. Însă administraţia judeţeană braşoveană intenționează să obţină bani europeni.

„Începem implementarea acestui proiect utilizând fondurile proprii ale judeţului, cel puţin pe partea de proiectare, dar ne propunem să atragem cea mai mare parte a finanţării lucrărilor prin programe de finanţare nerambursabilă, fie fonduri europene, fie guvernamentale. Sperăm să reuşim să atragem cât mai multe fonduri din alte surse, ştiut fiind faptul că avem necesităţi de investiţii în reţeaua rutieră din toate zonele judeţului, iar din bugetul propriu nu putem acoperi decât o mică parte din acestea”.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov

Constructorul va avea la dispoziţie şase luni pentru etapa de proiectare şi 12 luni (de la deschiderea şantierului), pentru finalizarea lucrărilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] brașovenilor în 2023. Consiliul Judeţean Braşov a publicat pe site-ul instituţiei proiectul bugetului şi proiectul Programului de Investiţii pe anul 2023. Potrivit președintelui CJ, Adrian Veștea, […]

Back to top button