Un concurent brașovean la „Chefi la Cuțite” a primit trei cuțite de aur
Sorin Ilieș, un brașovean în vârstă de 32 de ani, a reușit aseară să obțină 3 cuțite de aur la emisiunea „Chefi la Cuțite”, de la Antena 1. Reușita lui este unică în istoria show-ului culinar pentru că niciun concurent nu a obținut trei cuțite de aur de-a lungul celor zece sezoane ale competiției.
Sorin Ilieș este căsătorit, are o fetiță și lucrează ca bucătar la un restaurant din centrul istoric al Brașovului. Deși are o experiență de 11 ani în bucătărie, tânărul nu a fost suficient de convins de abilitățile sale pentru a participa la emisiunea culinară. Pentru preselecție, Sorin Ilieș a pregătit turnedo rossini, adică un mușchi de vită aromatizat cu trufă, piure de conopidă infuzat cu cimbrișor, morcov african și foie gras.
„Prima dată am început la 17 ani, ca barman ospătar la o mică afacere ce aparținea familiei mele. Acolo a fost primul meu contact cu clienții și, ulterior, am intrat în bucătărie. Am lucrat o perioadă de câțiva ani de zile în Germania. Cel mai greu a fost să fiu departe de casă și asta m-a făcut ca în 2012 să renunț definitiv la a pleca în străinătate și să fac promisiunea că nu o să mai plec pentru că acolo ești concentrat și fixat numai și numai pe muncă. Cu bune și cu rele aici sunt obișnuit, crescut și nu mai vreau. N-am renunțat niciodată la bucătărie pentru că îmi place ce fac și acum de patru ani și jumătate lucrez la un restaurant bun, un restaurant cu tente de fine dining în Brașov”, a spus Sorin Ilieș.
„E copleșitor. Dacă e bătaia atât de mare, nu știu ce să fac. Până când am timp să mă gândesc? O să respect planul de acasă și o să merg mai departe cu Chef Sorin Bontea”, a fost alegerea lui Sorin Ilieș în fața momentului în care toți cei trei chefi i-au avansat cuțitele de aur.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.