Expres

Un BRAȘOVEAN, director general al CFR. Ce planuri are cu Gara BRAȘOV

  • ioan-pintea-cfr.jpg
 

Brașoveanul Ioan Pintea (foto 2) va fi, din 15 februarie, noul director general al CFR SA (CFR Infrastructură). Mandatul lui este unul interimar până la organizarea concursului de ocupare a funcției, iar Pintea și-a exprimat intenția de-a se înscrie la acest concurs. 
Ioan Pintea trece pe această poziție din funcția de director al Regionalei CF Brașov și spune că are 30 de ani de experiență în domeniul feroviar. Noul director general al CFR SA ne-a declarat că va continua ceea ce a făcut și la Regionala Brașov, dar la o scară mai mare. „În principiu, voi face ceea ce am făcut și la Regională, proiectele europene începute deja privind căile feroviare de viteză sporită. În ceea ce privește Gara Brașov, va fi reluată licitația de închiriere globală a spațiilor, cu plata unei redevențe și cu obligația prin contract de modernizare a acestora”, a precizat Pintea.

Prima licitație pentru închirierea Gării Brașov a fost lansată în ianuarie, anul acesta, însă nu a fost depusă nici o ofertă până la data-limită, 6 februarie, deși a fost invitată și Primăria Brașov, care și-a exprimat de mai multe ori intenția de a prelua pentru a o reabilita și moderniza. Conform anunţului de licitație, Regionala CFR Braşov oferă spre închiriere 3.780 de metri pătraţi de spaţii comerciale (inclusiv cele amplasate în cele două corpuri lipite de clădirea principală) şi încă 102,83 mp de spații pentru vânzarea biletelor. Tarifele de închiriere au fost stabilite la 31,23 lei/mp/lună fără TVA, pentru spaţiile comerciale şi 21 lei/mp/lună fără TVA, pentru cele de vânzare a biletelor.

Pentru că nu a fost depusă nici o ofertă, când va fi reluată licitația, prețurile de pornire vor fi mai mici cu 10%, așa cum prevede legislația.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button