Expres

Un barbat si-a dat foc in fata Guvernului

  • logomytex.png
 

Un bucurestean a suferit arsuri grave dupa ce si-a dat foc, ieri la pranz, in Piata Victoriei, intr-un ultim gest disperat de a-si recupera copilul, despre care sustine ca, desi i-a fost incredintat de instanta, a fost rapit de mama cu care se afla in Spania.
Grosu Vasilica Iulian a sustinut ca a depus peste 60 de memorii, atat la Ministerul de Afaceri Externe, la Ministerul de Justitie, la Ministerul Administratiei si Internelor, cat si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, dar ca nimeni nu a vrut sa-l ajute. Barbatul purta o pancarta in care solicita presedintelui Traian Basescu sa intervina in sprijinul unui copil roman, al unui tata disperat, al unei familii distruse . In jurul orelor 11.45, protestatarul si-a exprimat speranta ca isi va putea strange copilul in brate, cu pretul arsurilor pe care le va suferi.
Aflat in mijlocul Pietei Victoria, barbatul s-a stropit cu un lichid inflamabil, dupa care si-a dat foc. Flacarile au fost stinse de politisti, apoi barbatul a fost luat de una din cele doua ambulante sosite la fata locului.
Iulian Grosu, tatal unui baiat de sapte ani, a mai protestat in data de 3 mai, timp de cateva ore, in fata sediului Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, cerand autoritatilor sa isi urgenteze demersurile pentru repatrierea copilului.
Atunci, Vasilica Iulian Grosu a declarat ca Judecatoria sectorului 5 Bucuresti i-a incredintat copilul, printr-o sentinta definitiva, in septembrie 2003, care o obliga pe mama baiatului la plata unei pensii alimentare. In februarie anul viitor, mama a plecat la cules de capsuni, in Spania, barbatul si copilul ajungand si ei in aceeasi tara, nu dupa mult timp.
Grosu sustinea ca mama copilului – care ii fusese concubina, ei nefiind casatoriti – l-a reclamat politistilor spanioli pentru o presupusa agresiune, in urma plangerii el fiind arestat. Intre timp, justitia spaniola a atribuit mamei copilul, contrar hotararii emise de instanta din Romania, sustine Grosu.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button