Expres

Umilit de profesor!? Elev forţat să se târască în genunchi!? Nu s-a aflat adevărul…

 

Un cadru didactic aduce acuze grave unui profesor de matematică de la o şcoală renumită din Bucureşti. Într-o postare pe internet, acesta spune că profesorul l-a obligat pe un elev să se târască în genunchi până la catedră, pentru o notă mai mare. În  postare nu se precizează numele profesorului acuzat şi nici al şcolii în care predă acesta. Totuşi, se pare că Inspectoratul Şcolar din Bucureşti se va autosesiza în acest caz. Ulterior, mai mulţi elevi au sărit în apărarea profesorului acuzat şi au spus că a fost doar o glumă venită din partea lor, nu a cadrului didactic. Şi alte voci spun că cel care a lansat acuzaţia nu are nici o dovadă. Cazul a stârnit polemici pe internet.

„Sunt șanse mari să scape nepedepsit…“

„Dacă vă gândeați că ați văzut toate formele de agresiune și abuzuri în școli, trageți aer în piept, luați loc și constatați următoarele:

Într-unul din cele mai prestigioase licee din București, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate excepționale, tradiție de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematică, o mică somitate de-a lungul și de-a latul Dâmboviței, genul care lucrează cu doi olimpici și-i pică pe restul că sunt proști, își permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganță cu elevii unei clase de-a zecea, c-așa vor mușchii lui de Dumnezeu pe pământ ce e el.

Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulți dintre copii, domn’ profesor adresează tacticos un apel celor “doresc să-și mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră”. Da, ați citit bine, SĂ SE TÂRASCĂ ÎN GENUNCHI până la el la catedră.

În liniștea care s-a lăsat după cugetarea magistrului, unul dintre copii, îngrozit efectiv de perspectiva de a-și pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT ÎN GENUNCHI câțiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că și-ar dori acest punct.

Domn’ profesor este, spune lumea în târg, indestructibil. Studii, doctorate, relații prin Minister, olimpici, cunoașteți genul. Nu e la prima poveste de felul ăsta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decât să le spună părinților. Aceștia sunt, la rândul lor, descurajați de sistemul care îl protejează, ca un zid nevăzut, pe mizeria de om care îndrăznește să-și spună profesor. La această oră, sunt șanse mari să scape nepedepsit pentru simplul fapt că nimeni nu vrea să-l denunțe.

Cu voia dumneavoastră, aș avea câteva păreri legate de acest caz:

Pentru că îmi doresc și presupun că aceste rânduri vor ajunge și la clasa cu pricina, aș transmite mai întâi, un mesaj elevului care a trebuit să îndure așa ceva.

Copile, pentru ce ți s-a întâmplat, nu ai absolut nici o vină. Individul care ți-a făcut acest rău, această agresiune, pentru că așa se cheamă în Codul Penal, trebuie să răspundă pentru ce-a făcut. Nu trebuie să te învinovățești pentru absolut nimic, este exact ca și cum te-ar fi lovit de-a dreptul, ba chiar e mai rău, pentru că profită de vârsta ta și de lipsa ta de discernământ. Spune-le părinților tăi. Luptă împotriva acestui abuz îngrozitor la care ai fost supus. Curaj!

Colegilor tăi le transmit că trebuie să fie alături de tine. Tăcerea voastră este cel mai bun complice pe care îl are acest individ. Normalitatea nu este cea pe care o trăiți voi zi de zi, ci aia în care domn profesor este dat afară din învățământ și răspunde penal pentru acțiunile lui…“, se arată în postarea lui Marcel Bartic, de pe contul său de Facebook, conform Hotnews.

Cazul din Braşov, de la Liceul „Emil Racoviţă“

Amintim că reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) și ai Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Brașov – au cerut demiterea unui profesor de chimie de la Colegiul de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță” Brașov, pentru că acesta ar fi agresat fizic și verbal elevii. Comisia de anchetă şi-a finalizat raportul, declarându-l pe profesor nevinovat. Ulterior, reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor au revenit cu un punct de vedere prin care acuză conducerea colegiului amintit de „complicitate în cazul profesorului care abuzează elevi”.

 

Citiţi şi:

UPDATE BRAŞOV. Scandalul de la „Racoviţă”: Conducerea liceului este acuzată de „complicitate”

BRAȘOV. Elevii acuză un profesor de liceu că îi agresează verbal și fizic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button