UE le cere cetățenilor să-și facă un kit de urgență

UE le cere cetățenilor să-și facă un kit de urgență
Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate au anunțat lansarea unei noi Strategii a UE în materie de pregătire, menită să sprijine statele membre și să consolideze capacitatea Europei de a preveni și răspunde eficient la amenințările emergente, scrie euronews.ro.
Kitul de urgență ar trebui să includă, printre altele, alimente, apă și copii ale documentelor de identitate importante.
Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de provocări tot mai complexe, de la conflicte geopolitice, atacuri cibernetice și manipularea informațiilor, până la schimbările climatice și dezastrele naturale. Strategia propusă include 30 de acțiuni-cheie și un plan detaliat pentru îmbunătățirea capacității de răspuns la astfel de crize.
„Noile realități necesită un nou nivel de pregătire în Europa. Cetățenii, statele și companiile noastre trebuie să fie echipate cu instrumentele potrivite pentru a preveni crizele și pentru a reacționa rapid în fața dezastrelor”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
„Acasă am tot ce-mi trebuie pentru a pregăti o „pastă alla puttanesca”, adică paste, roșii. Și, într-adevăr, sunt obișnuita să lucrez în mașini și să călătoresc permanent cu avionul. De aceea, am mereu apă cu mine, cel puțin șase sticle”, a declarat Hadja Lahbib, Comisarul European pentru Gestionarea Crizelor.
Din casă nu ar trebui să vă lipsească un radio cu baterii pentru a fi la curent cu informațiile transmise de autorități, cel puţin o baterie externă și încărcător de telefon pentru maşină. Iar numerele de telefon ale persoanelor apropiate ar trebui notate din timp pe hârtie. La fel de important este să avem copii ale documentelor personale – certificat de naştere, buletin sau paşaport.
Într-o situație de urgență avem nevoie de cel puțin trei litri de apă pe zi, dar şi de recipiente de stocarea apei. Trebuie șă ne facem provizii de conserve, nuci şi seminţe, batoane proteice, dar şi de alimente pentru copii şi animalele de companie.
Strategia propune acțiuni în mai multe domenii esențiale:
Protejarea funcțiilor critice ale societății, prin stabilirea unor criterii minime de pregătire pentru spitale, școli, transporturi și telecomunicații.
Creșterea rezilienței populației, prin măsuri educative și promovarea unui comportament preventiv în fața crizelor.
Îmbunătățirea coordonării în situații de criză, prin crearea unui centru de criză la nivelul UE.
Cooperarea civilo-militară, prin desfășurarea de exerciții comune care să reunească armata, serviciile de urgență și autoritățile civile.
Anticiparea riscurilor, printr-o evaluare detaliată a amenințărilor, de la dezastre naturale la atacuri hibride.
Colaborare internațională, inclusiv parteneriate strategice cu NATO pentru securitatea cibernetică, industria apărării și mobilitatea militară.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Uite că eu nu vreau. Și cam peste 90% dintre români nu vor. Pentru ce ne trebuie nouă ,,kit”-uri!? Suntem în război cu vreo țară și noi nu știm? Altele sunt problemele noastre, nu ce vor ăștia să ne bage… Citeşte mai mult »
Tie nici nu iti trebuie kit. Vei gasi laturi si rahati la tot pasul, nu vei duce lipsa de nimic.
[…] Source link […]