Expres

Ucraina a câștigat Eurovisionul, deocamdată, prin votul popular (VIDEO)

  • zaloush-ucraina.jpg

Nu se putea Eurovision fără scandal. Votul României, anulat și dat Ucrainei

Ucraina, prin Kalush Orchestra, cu melodia „Stefania” (video), a câștigat trofeul Eurovision 2022, în finala care a avut loc sâmbătă noapte pe Arena Pala Olimpico din Torino, Italia. România s-a clasat pe locul 18, din cei 25 de finaliști. Țara noastră a fost reprezentată de wrs, cu piesa „Llámame”. E o performanță că a ajuns în finală, după cinci ani de pauză.
După votul juriilor din cele 40 de țări votante, primul loc a fost obținut de Marea Britanie. După votul publicului, clasamentul s-a schimbat. Ucraina a trecut pe locul 1 în clasament, după ce a primit 439 de puncte din partea publicului, ajungând la un total de 631 de puncte. Un salt uriaș a făcut și Moldova, reprezentată de formația Zdob și Zdub, care a primit 240 de voturi de la public, și astfel, cu 253 de puncte în total, a încheiat concursul pe locul 7. Pe locurile imediat următoare Ucrainei s-au clasat Marea Britanie, cu 466 de puncte, Spania, cu 459, Suedia, cu 438 și Serbia, cu 312.
România a obținut 53 de puncte din partea publicului, și a încheiat concursul cu un total 63 de puncte. Cele 12 puncte le-a primit de la juriile din Germania- 1 punct, Grecia – 7 puncte şi Spania – 4 puncte. România a acordat cele 12 puncte Ucrainei. Punctajul a fost anunţat din partea României de Martin Osterdahl, reprezentantul Eurovision, după ce o problemă tehnică de conectare care a blocat legătura Bucureștiului cu Torino. Anul acesta România a fost reprezentată la Eurovision 2022 de solistul Andrei Urs, WRS pe numele său de scenă, care a interpretat piesa cu influențe latino „Llamame”.

Kalush Orchestra, care a obținut trofeul pentru Uxraina, este un grup de rap format din șase persoane, rapperul principal Oleh Psiuk, vocaliștii Tymofii Muzychuk și Oleksandr Slobodianyk, multi-instrumentistul Ihor Didenchuk, Vitalii Duzhyk și dansatorul Vlad Kurochka.
Kalush Orchestra este cunoscută pentru combinarea hip-hop-ului cu elemente ale muzicii populare ucrainene. Ei au fost nevoiți să obțină permise speciale pentru a-și părăsi țara de origine, deoarece toți bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani trebuie să se prezinte pentru serviciul militar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button