Expres

TVA ar putea creste la 21-22%, din 2006

  • logomytex.png
 

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) ar putea fi majorata, de la 1 ianuarie 2006, cu doua sau trei puncte procentuale, pentru ca una dintre problemele economiei romanesti in acest moment este cresterea prea mare a consumului, a declarat intr-un interviu acordat BBC ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. Popescu a adaugat ca o decizie privind cota standard a TVA, situata in prezent la 19%, va fi luata in perioada urmatoare. Atunci cand vorbim de deficitul de cont curent, de pericolul inflationist, asta inseamna un consum prea mare. Ce s-a intamplat? Inca din anul 2004 – an electoral – salariile au crescut prea mult, apoi si prin cota unica, au ramas prea multi bani la oameni, s-a dezvoltat foarte mult creditul de consum. Toti acesti factori au facut ca in Romania consumul sa creasca foarte mult , a afirmat ministrul Finantelor.
El a adaugat ca cifra 16 a devenit un fel de cifra magica a economiei romanesti, de la 1 ianuarie 2006 urmand sa fie impozitate cu aceasta cota profitul, venitul, precum si dividendele, tranzactiile speculative imobiliare, dobanzile si castigurile din piata de capital.
Trebuie sa taxam mai mult consumul”
Filozofia noastra este aceea de a incuraja munca, cu alte cuvinte de a o taxa la un nivel scazut, dar pe de alta parte trebuie sa taxam mai mult consumul , a mai spus Popescu.
Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca reforma fiscala va continua in 2006 cu reducerea contributiilor la fondurile de sanatate, de pensii, de somaj, astfel ca numarul 16 va deveni arhicunoscut in fiscalitatea romaneasca, aceasta politica avand ca obiectiv stimularea masiva a economiei.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button