Expres

Tumoră gigant scoasă din piciorul unei tinere

Tumoră gigant scoasă din piciorul unei tinere. Medicii Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara au salvat o tânără de 29 de ani de la amputarea piciorului. În urma unei intervenţii laborioase care a durat cinci ore, a fost înlăturată o tumoră gigant care ocupa în întregime coapsa dreaptă.
Era o tumoră gigant, care ocupa întreaga coapsă dreaptă, cu particularitatea că pedicolul femural, în zona inghinală, era înglobat în aceasta. Am protejat vasele de sânge şi nervii periferici astfel că pacienta va putea merge bine fără a fi nevoie de intervenţii suplimentare. La sfârşitul operaţiei, tumora cântărea peste 3,5 kg. Acum tânăra pacientă urmează o perioadă de convalescenţă şi tratament specific”, au declarat, miercuri, chirurgii, citați de Agerpres.

Până a ajuns la medicii din Spitalul Judeţean, tânăra a trecut prin consultaţii şi analize diverse şi complexe, pentru precizarea diagnosticului.

Mă durea coapsa dreaptă şi observam cum creşte în volum. Şase ani tot apăreau amorţeli şi furnicături, iar la picioare aveam senzaţia de frig. Toate le-am pus pe seama faptului că m-am îngrăşat, apoi ţineam cură de slăbire. (…) Am fost la un spital din Timişoara, unde medicii mi-au făcut o biopsie şi am primit recomandarea să merg la Chirurgie vasculară, la Spitalul Judeţean“, a explicat tânăra.

Chirurgii de la Vasculară spun că tumori de asemenea dimensiuni sunt destul de rare şi apar la persoane corpolente, deoarece grăsimea suferă modificări şi se poate ajunge rapid la tumori, iar în cazuri de depăşire a pragului de operabilitate, se poate ajunge la amputaţie majoră.

Tumoră gigant scoasă din piciorul unei tinere. Medicii le recomandă pacienţilor un consult rapid la un medic chirurg dacă observă modificări substanţiale, de pildă porţiuni de piele încreţită, întărită, membre crescute în volum, total sau parţial.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Tumoarea putinista latratoare urat mirositoare cand o extirpati?

Back to top button