Expres

Trei sportive de top și-au acuzat fostul antrenor de violență sexuală

Trei sportive de top și-au acuzat fostul antrenor de violență sexuală

Trei foste componente ale lotului naţional american de snowboard l-au dat în judecată pe fostul lor antrenor, Peter Foley, pentru violenţă sexuală, relatează BBC. Cele trei sportive, Rosey Fletcher, Erin O’Malley şi Callan Chythlook-Sifsof care îşi dau în judecată fostul antrenor sub acuzaţia de „violenţă sexuală”, acuză în acelaşi timp şi Federaţia de schi americană, dar şi Comitetul Naţional Olimpic care, potrivit acestora, au acoperit aceste acţiuni, conform documentelor deţinute de instanţă.

Fletcher, O’Malley şi Chythlook-Sifsof au fost audiate joi, într-un tribunal din Los Angeles.

Acestea îl acuză pe Foley de „agresiune sexuală” şi „vătămare corporală gravă” împotriva lor şi a altor femei, timp de „aproape 20 de ani” cu „complicitatea, autorizarea şi aprobarea” Comitetului Naţional Olimpic şi Paralimpic (USOPC) şi a Federaţiei de schi şi snowboard (USSS), spun ele.

Reclamantele, care solicită despăgubiri, consideră că fostul lor antrenor a abuzat de relaţia sa de încredere cu sportivii pentru a-i „constrânge să comită acte sexuale” prin „forţă, manipulare, violenţă psihologică, intimidare şi ameninţare cu represalii”.

Acţiunile lui Foley au fost raportate în mod repetat conducerii USSS şi USOPC de către mai mulţi sportivi care au fost antrenaţi de Foley, dar nu au fost luate nici un fel de măsuri până în prezent”, potrivit depoziţiei celor trei sportive. Suntem la curent cu procesele intentate”, a răspuns USSS într-un comunicat, adăugând că „nu a primit încă plângerea şi nu a avut ocazia să o examineze în întregime”.

Suspendat în urma acestor acuzaţii, Peter Foley a fost demis din funcţiile sale de antrenor de către Federaţia Americană de Schi.

Una din cele trei sportive, Rosey Fletcher, a fost medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006.

Trei sportive de top și-au acuzat fostul antrenor de violență sexuală


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Colcaie planeta asta de atatia barbughy si raokeghey. Deviati la cap, ce mai. Rusnaci.

Back to top button