Expres

Trei copii au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

Trei copii au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă. Trei copii în vârstă de 9, 10 și 15 ani din localitatea Pogoanele din judeţul Buzău sunt cercetaţi după ce ar fi omorât un bătrân de 80 de ani pentru a-i lua bicicleta.

Fapta ar fi avut loc în noaptea de 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localităţii Căldărăşti – Pogoanele.

Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Principalii suspecți sunt trei copii în vârstă de 9, 10 și 15 ani. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat psihiatric.

Conform unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat că cei trei minori nu aveau antecedente.

Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor. Beneficiază de ajutor social, în general nu au creat probleme, doar probleme minore prin școală”, a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele.

Pe parcursul zilei de vineri, autorităţile au efectuat necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul au făcut audieri.

Legea pentru minori, chiar în cazuri de infracţiuni grave, e extrem de permisivă, cu atât mai mult pentru copiii care provin din familii dezbinate.

Conform Codului Penal, băieţii de 9 şi 10 ani nu vor păţi nimic. Ei până la 14 ani, indiferent de infracţiunea pe care o comit, nu răspund din punct de vedere penal“, a precizat Dan Antonescu, criminalist.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button