Expres

Traseul autostrăzii Ploieşti – Braşov naște dispute

Traseul autostrăzii Ploieşti – Braşov naște dispute.

Reprezentanţii Castelului Cantacuzino din staţiunea Buşteni susţin că traseul autostrăzii Ploieşti – Braşov va afecta turismul de pe Valea Prahovei, în timp ce primarul de la Buşteni, Mircea Corbu, spune că, din contră, oraşul va fi eliberat de maşinile aflate în tranzit, iar acesta este un lucru pozitiv.
Acum, un nou plan a ieşit la rampă, care va produce prejudicii şi va duce la distrugerea permanentă a întregii industrii turistice din Buşteni şi împrejurimi. Un tronson de autostradă poziţionat direct deasupra oraşului, aproape de casele, pensiunile şi hotelurile din zonă; nu în ultimul rând, un tronson care ar urma să fie construit la aproximativ 30 de metri deasupra Castelului Cantacuzino, afectând întreaga configuraţie a Văii. După cum se observă în simularea video, tronsonul de autostradă ar traversa în mod ilegal şi aria protejată a acestui monument istoric de categorie A. (…) Există cinci planuri alternative cu tuneluri şi alte rute, care vor duce în mod evident la eliminarea oraşului Buşteni de pe harta destinaţiilor turistice, consecinţă pe care nimeni nu a catadicsit să o ia în considerare. (…) Analizând toate cele menţionate (…), întreaga planificare a infrastructurii zonei Sinaia – Buşteni – Azuga are consecinţe irevocabile. (…) Voi face tot posibilul pentru a preveni această defrişare turistică”, se arată în comunicatul reprezentanţilor Castelului Cantacuzino.

Primarul Mircea Corbu a declarat, joi, pentru Agerpres, că proiectul autostrăzii este de importanţă naţională, va ajuta staţiunea prin eliminarea traficului de tranzit, iar administraţia locală va emite, dacă îi vor fi cerute, toate avizele necesare realizării acestei investiţii.

E un proiect naţional, dar dacă statul român investeşte, cine e Castelul Cantacuzino să se opună unui proiect care rezolvă toată ţara? Din contră, se eliberează oraşul Buşteni, pentru că autostrada e deasupra oraşului, iar circulaţia de tranzit nu mai intră prin oraş. Eu nu am nimic cu nimeni, eu am venit să fac treabă la Buşteni. (…) Nu am interese meschine, se vede din munca pe care o duc. (…) Noi, ca UAT Buşteni, punem la dispoziţie toate avizele ca să se poată realiza această autostradă promisă de 50 de ani“, a precizat Mircea Corbu.

Traseul autostrăzii Ploieşti – Braşov naște dispute. În plus, referindu-se la posibilitatea ca traseul autostrăzii să traverseze o arie protejată, primarul susţine că instituţiile abilitate vor da avizele conform prevederilor legale şi după realizarea tuturor verificărilor necesare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 an în urmă

Ar mai fi unul care vinde vata pe bat si se opune construirii autostrazii.
Spune ca autostrada ii va aduce praf si i se vor ancrasa rulmentii.

Back to top button