Expres

Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor

Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor

Fostul președinte al României Traian Băsescu a criticat și ironizat decizia PSD-PNL privind comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare.

Fostul președinte a subliniat miercuri seară, într-o intervenție la Realitatea Plus, că „democrația are și rigori”. Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Băsescu a răspuns:

Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor înseamnă elemente de rigoare, în care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare?!”, a spus fostul președinte.

Băsescu consideră că decizia PSD-PNL are la bază doar ”interese”.

Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD, mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a mai spus Băsescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare