TOP 11 întâmplări extraordinare, care i-au făcut pe străini să se simtă ca acasă
Marile aventuri încep, de fiecare dată, când deschidem ușa apartamentului. Câteodată, trebuie să ieșim din confortul de zi cu zi și să intrăm într-o altă lume. Călătoriile pot aduce momente de singurătate și întâlniri provocatoare, încercând să te stabilești într-un loc nou și să vorbești o altă limbă. Totodată, poți lua contact cu oameni, pe neașteptate, chiar în cele mai grele momente ale călătoriei tale.
Am rugat călătorii să ne povestească despre momentele de bunătate, pe care le-au întâlnit în drumețiile lor, și i-au făcut să se simtă ca acasă.
Matthew, 29, Africa de Sud
Matthew și soția sa, Megan, ambii psihologi, călătoresc din Argentina până în Alaska, pe motocicletă, pentru o cauză nobilă, finanțarea fundației „Doctori fără frontiere”.
În momentul în care au ajuns în Columbia, traversaseră deja, în lung, întreaga Americă de Sud și erau puțin cam „ruginiți”. În acel moment au decis să intre în casa lui Oscar, proprietar al unei ferme de cafea, care, fără prea multe discuții, i-a și instalat în camerele pentru oaspeți.
„Oscar, nu numai că ne-a lăsat să alergăm pe proprietatea lui, dar ne-a pus la dispoziție și câte un ATV cu care am putut să străbatem întreaga «regiune a cafelei». Am petrecut o săptămână minunată, cu un frigider plin de bere, un jacuzii și o piscină imensă. Un tratament incredibil”, a declarat Matthew.
Mary, 68, Marea Britanie/ SUA
În 1959, Mary era doar o englezoaică în vârstă de 12 ani care locuia împreună cu familia sa în estul Libiei, în apropiere de Cyrene.
În timp ce își plimba teckel-ul, Laddie, pe dealurile din apropierea orașului, a realizat că s-a pierdut. În cele din urmă, a văzut o arăboaică care făcea pâine pe un dom imens. Mary i-a cerut ajutorul, dar nu se puteau înțelege, moment în care, de nicăieri, apare un domn tânăr.
„Am vorbit cu el. Mi-a zis să îl urmăresc și m-a dus acasă la părinții mei. Aceștia nici nu ne-au simțit lipsa”, a declarat Mary.
Mary, fata unui ambasador, a crecut în multe orașe, dar acum locuiește în Londra.
Andrew, 26, Africa de Sud
În prima sa noapte în New York, Andrew s-a poticnit în cel mai ieftin bar pe care l-a putut găsi, falit și șocat de rata de schimb. În spatele barului se afla o rusoaică, care l-a întrebat de unde este, iar Andrew i-a spus că abia ce a sosit în oraș.
„Mi-a dat băutură gratis, toată noaptea, iar la sfârșit mi-a spus «Bine ai venit la New York»”, a povestit Andrew.
Andrew încă locuiește în New York.
Sophia, 27, Africa de Sud
Acum doi ani, în Londra, Sophia împreună cu soția sa mergeau cu transportul în comun și se așezaseră în fața unei femei vârstnice.
Sophia a vrut să fie afectuoasă cu soția sa, dar acesteia i-a fost frică să nu ofenseze femeia așezată în fața lor.
În momentul în care pasagerii din jurul lor au coborât, femeia s-a apropiat de ele și a întrebat: „Mergeți la Paradă, la sfârșitul acestei săptămâni? Am mers în fiecare an, de când a început din 1972. Am un nepot gay și cred că e foarte important să fie susținut el și toți cei a căror viață a fost afectată de homofobi”
Sophia și soția sa au rămas încremenite. Cele două încă locuiesc în Londra.
Gina, 60, Africa de Sud
După mutarea în Luxemburg, Gina a născut cel de-al doilea copil, Leila. Din cauza muncii, șoldurile Ginei s-au dislocat și i s-a spus să stea nemișcată trei luni.
Singură, cu un copil de trei ani și un nou născut, sfatul medicului părea imposibil. Odată ce Gina a părăsit spitalul și s-a întors la reședința sa din Luxemburg, femeile din localitate au început să apară „cu câte o farfurie de mâncare, timp să stea cu copiii mei sau pur și simplu doar să ajute”.
„Suportul generos oferit de aceste femei, pe care le cunoșteam sau nu, mi-a salvat viața”, a explicat Gina.
Gina s-a întors în Johannesburg, Africa de Sud.
Raul, 37, Spania
Acum zece ani, Raul și-a cumpărat un bilet, doar dus, către Londra. Când a aterizat la Heathrow, a realizat că nu știe cum să ajungă la stația Piccadilly sau încotro ar putea să o apuce.
„Imediat, ce mi-am coborât bagajul, m-am speriat. Doamnele din fața mea m-au întrebat dacă sunt OK. «Nu știu engleză», a fost tot ce am putut să zic. Din fericire, una dintre ele știa un pic de spaniolă, cât să înțeleagă temerile mele. Mi-a trecut pe o foaie toate informațiile pentru a obține o „carte verde”, cum să o cer și alte câteva fraze uzuale «bună dimineața» și «mulțumesc», iar după aceea mi-au urat noroc”, a povestit Raul.
Astăzi, Raul încă locuiește în Anglia alături de logodnica sa.
Emily, 24, Australia
În timp ce studia dansul în New York, Emily s-a trezit încuiată pe dinafara apartamentului, totul după o scurtă excursie la prietenii săi.
Realizând că este imposibil să găsească un lăcătuș la miezul nopții, s-a speriat și l-a sunat pe tatăl său, în Australia. Acesta i-a explicat că ar fi bine să mănânce ceva, să se liniștească, să aștepte dimineața și să caute ajutor. Cu doar 5 dolari în buzunar, Emily s-a dus la un restaurant local.
„Chelnerii m-au lăsat să stau într-un colț al restaurantului, toată noapte. Mi-au tot reumplut cana de cafea și m-au lăsat singură, fără a pune prea multe întrebări”, a povestit Emily.
Mark, 28, SUA/ Marea Britanie
În 2012, Mark împreună cu un prieten au vrut să facă o excursie cu bicicleta, campând pe drum, din Melbourne până în Brisbane, Australia. Când cei doi au fost prinși de furtună în Merinbula, un oraș foarte mic, reprezentanții bisericii locale i-au invitat înăuntru. În dimineața următoare au fost treziți de femeile de la clubul local de „bridge”.
„Erau exaltate să cunoască acești «invadatori ai bisercii». Ne-au făcut ceai și au împărțit cu noi prăjiturile făcute în casă”, a explicat Mark.
Sam, 27, Africa de Sud
Pentru un an, Sam a locuit în Koreea ca profesoară de engleză. Când a ajuns pentru prima oară, totul a fost neobișnuit.
Se chinuia să comande de mâncare, iar obiceiurile locale o lăsau de fiecare dată confuză. După ce a supraviețuit o săptămână, și-a luat inima în dinți și a coborât la pizzeria de sub apartamentul său. Femeia care a servit-o pe Sam a ajutat-o să înțeleagă și meniul, în engleză.
„A arătat spre etajul de sus și a spus ceva ce nu am înțeles. Ulterior mi-a arătat și numărul patru. Eu locuiesc la etajul patru, iar ea se oferea să îmi aducă pizza direct la ușă. Mi-a adus pizza și o băutură gratis de bun venit”, a povestit Sam.
Alison, 32, Canada
După primul an în Londra, Alison împreună cu soțul ei au început să caute un nou cămin. La 60 de secunde după ce a intrat într-un apartament, pentru a-l vizita, Alison s-a decis să-l și închirieze.
Din cauza emoției, a uitat să menționeze că au și o pisică, Abby. A sunat-o pe doamna de la care închiria apartamentul, crezând că înțelegerea va cădea.
„Proprietarul a făcut o pauză. Apoi a revenit și a spus că este un mare iubitor de animale, de la pisici la câini, la păsări și vulpi. A întrebat și dacă vrem să instalăm o clapă pentru pisică la ușă”, a povestit Alison.
Alison și soțul ei încă locuiesc în acel apartament.
Erin, 28, Africa de Sud
În drumul ei spre casă, Erin a început o conversație cu noul ei șofer de taxi. În scurt timp, ei au început să se contrazică referitor la cea mai bună pizza din New York. Era cât pe ce ca taxiul să treacă pe lângă pizzeria preferată a lui Erin, atunci când fata i-a spus șoferului că ar fi bine să-i ofere o șansă pizzei de la Joe’s. Din păcate, pizzeria accepta doar bani lichizi, iar Erin nu avea la ea decât cardul.
„Șoferul de taxi mi-a dat bani. A oprit aparatul de taxat și m-a așteptat să iau două felii de pizza. Am stat și am mâncat pizza în taxiul lui, iar apoi m-a dus acasă”, a povestit Erin.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.