Expres

Titularizare 2024. Doi candidați cu 10, la Brașov, dar și 173 cu note între 1 și 4.99

Doi candidați care au susținut la Brașov proba scrisă a concursului de Titularizare în învățământ au obținut, în acest an, nota maximă. Alți 405 candidați au luat între 7 și 9.99, promovând concursul pentru a deveni angajați pe perioadă nedeterminată. Practic, pot deveni titulari în sistem, dacă există catedră vacantă pe care să o ocupe.

Mai sunt și 376 de candidați care au primit note între 5.00 și 6.99. Aceștia pot fi angajați doar pe perioadă determinată, adică suplinitori calificați pe un an școlar, de la 1 septembrie 2024 la 31 august 2025.
Suplinitori calificați vor fi, din păcate, și cei care au peste 7, dar pentru disciplina pe care o perdau nu există post vacant viabil minimum patru ani.

Ruxsanda (așa apare în lista oficială) Gaita și Constantin Liviu Costică sunt cei doi viitori profesori de 10 ai Brașovului. Ambii candidați au dat examen la disciplina Educație fizică și Sport – profesori. Constantin Liviu vine dintr-un alt domeniu de activitate, Ruxsanda este absolventă din promoția 2024, potrivit datelor postate pe site-ul titularizare.edu.ro.

20 de note sub 5, la Psihopedagogie specială

Dar sunt și 173 de candidați care au „reușit” să realizeze lucrări punctate cu note între 1.00 și 4.99. Asta, deși, conform metodologiei, aveau dreptul să se retragă.
Sunt chiar cinci note între 1.și 1.99. Cea mai mică notă a acestei sesiuni, la Brașov, a fost obținută la disciplina Chimie – 1.20, de către o farmacistă care nu a mai lucrat în învățământ.
Sunt rezultate dezastruoasă, însă la Psihopedagogie specială, unde 20 de candidați au avut lucrări evaluate între 1.00 și 4.99 (cele mai mici – 1.75 și 1.80), iar 11 au peste 5.00, cinci dintre ei având note care le-ar permite chiar să fie titulari.

La proba scrisă, care a avut loc în 17 iulie, erau aşteptaţi în centrele din Braşov 1.208 candidaţi, dar la finalul celor patru ore au predat lucrările 956. Unii nu au mai venit deloc la examen, alţii au ieşit din sală la două ore după ce s-au deschis plicurile cu subiecte, fiind considerați retrași, din motive medicale (aceștia au putut ieși mai repede) sau din motive personale, iar lucrările nu le-au fost luate în considerare, conform metodologiei de concurs.

Astfel, în județul Brașov, procentajul de promovare a examenului s-a ridicat la 42,4%, asta însemnând 407 candidați care au obținut la scris note între 7,00 și 10.00. Teoretic, toți aceștia se pot titulariza în învățământ, dacă există catedră vacantă (adică pot încheia contract de angajare pe perioadă nedeterminată). Însă sunt 345 de posturi complete cu angajare pe perioadă nedeterminată (practic, titularizabile), care reprezintă miza concursului, și nu la toate disciplinele. De asemenea, mai sunt şi 56 de posturi pe perioadă nedeterminată, deci titularizabile, dar incomplete.

Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov sau transmise prin mijloace electronice, în perioada 23-24 iulie.
Rezultatele finale vor fi afișate în 31 iulie.

Repartizarea pe posturi/catedre, între 1 și 6 august

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.
În județul Brașov, pe lângă posturile cu angajare pe perioadă nedeterminată (cele 345), mai sunt 551 de posturi pe perioadă determinată complete şi 1421 de fracţii de normă care, combinate, pot forma alte câteva sute de posturi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button