Expres

Tiroliana 7 Scări se închide

Tiroliana 7 Scări se închide începând de astăzi. Anunțul a fost făcut de administratorii obiectivului turistic.

„Anunț important: Începând cu data de 30.10.2023 Tiroliana 7 Scări se închide până anul următor!!! Canionul 7 Scări rămâne deschis atât timp cât condițiile meteorologice vor permite vizitarea acestuia. Program: Zilnic 10.00-16.00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm!”, este anunțul făcut public astăzi.

Drumeția de la Dâmbu Morii până la accesul în canion durează aproximativ o oră, pe un traseu ușor. Traversarea canionului este de dificultate medie și durează cel mult 30 – 45 de minute. Se interzice accesul în canion a persoanelor minore fără însoțitor adult. Se interzice accesul în canion a copiilor sub 7 ani și însoțitor fără echipament de siguranță și protecție (ham de asigurare și cască de protecție) care se închiriază de la cabana Șapte Scări.

Interdicții la tranzitarea canionului

Se interzice accesul în canion fără plata tarifului stabilit de către administrator, afișat la Cabana Șapte Scări. Se interzice accesul în canion în afara programului afișat, pe timp de noapte, în perioada de iarnă (decembrie – februarie) când canionul este închis, pe vreme nefavorabilă ( ploi torențiale ,furtuni etc) sau ori de câte ori administratorul stabilește acest lucru. Se interzice accesul în canion cu echipament neadecvat traseelor montane (sunt necesare : ghete sau bocanci , jacheta etc). Se interzice accesul în canion cu bagaje de mână sau alte obiecte care să ocupe mâinile și astfel să incomodeze ascensiunea și siguranța turiștilor. Se interzice cu desăvârșire accesul în canion a persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor stupefiante sau a celor care urmează tratamente medicale cu substanțe psihotrope sau altele care influențează capacitatea de mișcare și orientare. Regulamentul de tranzitare poate fi găsit aici.

Canionul 7 Scări a beneficiat de finanțări asigurate integral de Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, potrivit canionul7scari.ro. Încă din anul 2013, Canionul a fost susținut de investiții de amploare, necesare pentru ca turiștii să beneficieze de siguranță maximă. Pe de o parte, investițiile au vizat siguranța explorării canionului, iar în acest sens, au fost refăcute pasajele și au fost montate scări metalice securizate care să le permită turiștilor de orice vârstă să exploreze Cheile 7 Scări. Pe de altă parte, obiectivul modernizărilor a fost acela de a atrage în zonă turiști din diferite categorii de vârstă, dar și de a le oferi mai multe oportunități de petrecere a timpului liber.
Astfel, tiroliana are o lungime de 4 km și oferă 37 de trasee de diferite lungimi, cel mai lung însumând 273 de metri.

.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button