Expres

Țigările se scumpesc, din nou

Țigările se scumpesc, din nou

Țigările se scumpesc, din nou

Ca urmare a crizei economice europene, dar și a dorinței autorităților de a stopa fumatul, o nouă majorare a accizelor pe tutun se va produce la nivelul UE.

Prima țară care majorează acciza și prețul țigărilor este Olanda. Într-un comunicat de la începutul acestui an, guvernul din Țările de Jos (Olanda), precizează faptul că țigările se scumpesc, întrucât accizele pentru țigări, tutun vrac și trabucuri vor crește în aprilie 2024. Prețurile tutunului și țigărilor se vor majora și în Irlanda, Polonia, Cehia, Franța, Finlanda, Bulgaria și Croația, potrivit Playtech.

De asemenea, printr-un ordin de ministru, publicat deja în Monitorul Oficial, Ministerul de Finanțe român a decis mărirea taxei la accizele pe tutun, și tot de la 1 aprilie, cu efecte directe asupra prețului unui pachet de țigări vândut în magazine, creșterea fiind de cel puțin 1 leu.
Astfel, prin Ordinul ministrului finanțelor (OMF) nr. 265/2024, s-a stabilit nivelul accizei specifice pentru țigarete în perioada 1 aprilie 2024 – 31 martie 2025 inclusiv, la 543,81 lei/1.000 țigarete. Acesta este în creștere față de nivelul accizei specifice aplicabil în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024 (și anume 493,988 lei/1.000 țigarete).
Documentul care stabilește majorarea a fost deja publicat în Monitorul Oficial.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Se poate trăi fără țigări. Se poate trăi fără băutură. Dar ce ne facem cu celelalte fără care nu se poate trăi? Fără mâncare, fără căldură, fără medicamente, unii dintre noi, din ce în ce mai mulți în ultima perioadă,… Citeşte mai mult »

Back to top button