Expres

Tichetele de Crăciun, până în 22 decembrie

Tichetele de Crăciun, până în 22 decembrie

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Braşov îi aşteaptă până în 22 decembrie pe vârstnicii cu venituri mici să îşi ridice tichetele sociale acordate prin Campania „Dar din suflet pentru seniori”. Beneficiarii sunt persoanele cu domiciliul în Braşov, cu vârsta de minim 63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii şi cu venituri de până la 1.700 de lei/lunar.

De acest sprijin financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

  • au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
  • au venituri de până la 1700 lei/lună;
  • au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 inclusiv;
  • nu au datorii față de bugetul local.

„Direcţia de Asistenţă Socială Braşov derulează campania dar din suflet pentru seniori, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun 2023. Se distribuie zece bonuri a câte 20 de lei bucata, deci, în total, tichete sociale în valoare de 200 de lei, care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare. Persoanele care îndeplinesc condiţiile sunt aşteptate la sediul nostru cu actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară solicitării sau din luna în curs. În cazul persoanelor nedeplasabile, aceste tichete pot fi ridicate de către o persoană printr-o împuternicire scrisă de mână, însoţită de documente justificative, atât ale beneficiarului, cât şi ale persoanei împuternicite”, a explicat Monica Chelban, purtătorul de cuvânt al DAS Braşov.

Actele necesare

Persoanele care au mai beneficiat de tichete şi în campania de Paşti, se pot prezenta acum pentru ridicarea tichetelor doar cu actul de identitate şi cuponul de pensie.

Persoanele care nu au mai beneficiat de acest program, dar îndeplinesc condițiile de eligibilitate, trebuie să depună o cerere, însoțită de următoarele documente: actul de identitate (CI sau BI) original,
cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, iar pentru cazul în care nu se pot deplasa, împuternicire olografă însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa, precum și actul de identitate al împuternicitului.
Depunerea cererii, însoțită de documentele justificative, poate fi făcută fie on line, pe adresa dasbv@dasbv.ro (caz în care vor fi depuse, desigur, fotocopii după documentele menționate), fie la sediul instituției, caz în care tichetele vor fi eliberate pe loc, după un timp de așteptare necesar desfășurării procedurilor administrative.

Programul cu publicul

Ridicarea tichetelor sociale se face de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), cu actele în original.
Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 8:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00) și joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 14:30-15:00).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button