Expres

Termenele pentru alegerea Parlamentului au fost reduse la jumatate

  • logomytex.png
 

Termenele legale pentru alegerea componentei Camerei Deputatilor si a Senatului au fost reduse, joi, de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta care a modificat Legea 373/2004, cu scopul desfasurarii in ritm accelerat a alegerilor, dupa dizolvarea actualului Parlament, informeaza Executivul. Conform ordonantei de urgenta, data alegerilor se stabileste si se aduce la cunostinta publica de catre Guvern cu cel putin 30 de zile inainte de ziua votarii, fata de 45 de zile prevazute anterior, iar campania electorala incepe cu 15 zile inainte de data desfasurarii alegerilor, fata de 30 de zile prevazute anterior. In termen de doua zile (fata de trei zile prevazute anterior) de la aducerea la cunostinta a datei alegerilor, partidele politice, aliantele politice sau aliantele electorale sunt obligate sa solicite conducerii serviciilor publice de radiodifuziune si de televiziune acordarea timpilor de antena. Solicitarile peste acest termen nu se iau in considerare. Repartizarea timpilor de antena se stabileste de o comisie parlamentara speciala, constituita cu cel putin cinci zile (fata de zece zile prevazute anterior) inainte de data inceperii campaniei electorale. In termen de 24 ore (fata de 48 de ore prevazute anterior) de la constituire, comisia parlamentara speciala comunica Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune proportia timpilor de antena calculata conform legii.
In privinta solutionarii plangerilor si a contestatiilor care se refera la modul in care se desfasoara campania electorala, adresate birourilor electorale de circumscriptie, a fost stabilit un termen de cel mult o zi (fata de trei zile prevazute anterior) de la inregistrare. Hotararile se publica in presa si se afiseaza, in mod vizibil, la sediul biroului electoral care le-a emis.
Procesele-verbale care se incheie pentru Camera Deputatilor si pentru Senat, privind toate operatiile electorale, impreuna cu intampinarile, contestatiile si procesele-verbale primite de la sectiile de votare si de la oficiile electorale, dupa caz, ce formeaza un dosar, incheiat, sigilat, stampilat si semnat de membrii birourilor electorale de circumscriptie, se inainteaza, cu paza militara, la Biroul Electoral Central, in termen de cel mult 24 de ore (fata de 48 de ore prevazute anterior) de la primirea comunicarii Biroului Electoral Central referitoare la desfasurarea, pe circumscriptii electorale, a mandatelor repartizate centralizat pe tara.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button