Expres

Taximetriștii protestează și în Brașov

Taximetriștii brașoveni au ieșit la protest, astăzi, asemenea colegilor lor din alte zone ale țării. În urmă cu aproximativ jumătate de oră, coloana de taxiuri circula pe Bulevardul 15 Noiembrie din Brașov, spre Centrul Civic.

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele și în Piaţa Constituţiei din București.


Preşedintele organizaţiei, Remus Nedelcu, a declarat, pentru Agerpres, că taximetriştii doresc modificarea OUG/49 din 2019, „transformată în Legea 204 care discreditează taximetria şi îi avantajează pe cei de la ride-sharing”.

„Continuăm greva foamei şi aşteptăm colegii din ţară să vină cât mai mulţi. Ieri (duminică, n.r.) eram 32 de persoane în greva foamei.
Vom continua în fiecare zi până când Guvernul ne va primi şi va sta la discuţie despre acest OUG/49 care nu numai că face o nedreptate şi concurenţă neloială în taximetrie, dar şi acceptă ca aproximativ 40-50 de milioane de euro să iasă lunar din ţară neimpozitaţi.


Dorim modificarea OUG/49 dată în 2019 şi transformată în Legea 204 care discreditează taximetria şi îi avantajează pe cei de la ride-sharing. Este o concurenţă neloială”, a precizat Remus Nedelcu, citat de stirileprotv.ro.
Reprezentanţii taximetriştilor au anunţat în 28 februarie că vor intra în greva foamei, după ce reprezentanţii Guvernului au cerut o lună pentru a analiza modificarea legislativă cerută de aceştia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
georgescule
1 luna în urmă

Eu ma intreb un singur lucru, cum dracu da guvernul legi referitoare la taximetristi, fara sa-i consulte macar de forma !

Florin Cais
1 luna în urmă

Eu nu stiu cum de mai exista afacerea de taximetrie. In viata mea am circulat doar de vreo 10 ori. da, nu prea ies din casa si nu am masina, dar la munca ma duc cu autobuzu.

Back to top button